L’any passat es va celebrar per primera volta la Festivitat dels Sants de la Pedra. En esta primera edició, ja va participar “Vol Lliure“, sent els encarregats dels actes amb pólvora. Així, un dels esdeveniments més aclamats va ser la seua mascletà manual.

A causa de l’èxit, enguany aquesta penya coetera tornarà a oferir una altra segona mascletà manual. Però, a més a més, participarà amb altres actes.

Hui divendres, 28 de juliol, en arribar la romeria a l’ermita del calvari, Vol Lliure oferirà una entrada coetera dels sants a l’ermita.

Ja demà dissabte, 29 de juliol, la penya coetera durà a terme al voltant de les 20.30 hores la segona mascletà manual, la qual tindrà lloc en el recinte de l’Albereda.

La penya coetera Vol Lliure va inaugurar el 19 d’Agost de 2021 la seua nova pàgina web: https://www.vol-lliure.es/, on les persones interessades poden trobar més informació sobre l’agrupació, entre altres assumptes.

Doncs, en aquesta pàgina mostren l’activitat de la seua associació i també parla del Poble Coeter, així com de part de la nostra història, entre altres molts més temes interessants. Els visitants de la seua nova pàgina web també poden gaudir de magnífiques fotogaleries i vídeos.

La Penya Vol Lliure es va fundar en l’any 2013, sent enguany el seu desé aniversari i és una associació cultural compromesa amb les tradicions i costums de Bétera. En aquest sentit, la seua labor principal és treballar per la promoció i conservació de l’ús tradicional de la pólvora i el foc a les nostres festivitats.

Habitualment, quan no hi ha pandèmies que impedeixen el transcurs normal d’una etapa, l’any comença per a ells en el mes de novembre (aproximadament), fent un dinar per a rebre als nous socis, fent aquest dia la foto oficial de grup.

Aquesta penya participa en Sant Antoni, fent habitualment un llançament de coets de luxe i una coetà de caixons. D’altra banda, cada any organitza un concurs de dibuix infantil per a xiquets de primària, on la temàtica principal són els elements essencials de les nostres festes com les Alfàbegues i els Coets. Així mateix duu a terme el ja mencionat concurs de paelles en el mes de juny. També participa en la Cordà i Coetà de les Festes de Bétera, el dia 16 d’agost i han participat en la Festivitat del Cristo de la Protecció. Fa uns anys, a més, va organitzar per primera vegada un concurs de muntatge de gàbies i materials per protegir les façanes al seu compte d’Instagram, resultant ser tot un èxit de participació.

En l’any 2020, per a mantindre viva la tradició encara que fora des de casa, Vol lliure va confeccionar unes banderes per a penjar en els balcons i finestres.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia