L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha establit per a aquest dimecres, 2 d’agost, l’alerta taronja per temperatures màximes de 40 graus a l’interior sud de València i de 39 graus en el litoral sud de València.

A més, s’ha establit l’alerta groga per màximes de 38 graus a l’interior d’Alacant i l’interior nord de València.

L’alerta groga, en aquest cas per màximes de 36 graus, afectarà també el litoral nord de les províncies d’Alacant i de València.

En aquest sentit, a causa de les altes temperatures l’accés a la piscina municipal serà gratuït per a tots els veïns i veïnes de Bétera demà dimecres, 02 d’agost.

L’horari habitual és de 11.00  a 19.00 hores.
D’altra banda, la Conselleria de Sanitat ha establit per a aquest dimarts el nivell de risc alt (roig) per calor en 74 municipis de nou comarques de la Comunitat, segons el Programa de prevenció i atenció als problemes de salut derivats d’altes temperatures en la Comunitat Valenciana.
L’alerta afecta les comarques de la Vega Baixa, Camp de Túria, Vall de Cofrentes-Ayora, Canal de Navarrés, La Costera, La Foia de Buñol, La Ribera Alta, La Regió muntanyenca i La Vall d’Albaida

Els municipis en risc alt són: Orihuela (La Vega Baixa); Loriguilla, al Camp de Túria; Cofrentes, Cortes de Pallás, Jalance i Jarafuel, a la Vall de Cofrentes-Ayora; Millares i Quesa, a La Canal de Navarrés; i Barxeta, Canals, Cerdà, el Genovés, Estubeny, l’Alcúdia de Crespins, la Font de la Figuera, la Granja de la Costera, la Llosa de Ranes, Llanera de Ranes, Llocnou d’en Fenollet, Moixent, Montesa, Rotglà i Corberà, Torrella, Vallada, Vallés i Xàtiva, a La Costera.

També hi ha nivell roig a Yátova i Dos Aguas, en La Foia de Buñol; Alberic, Antella, Benimodo, Benimuslem, Carcaixent, Gavarda, Massalavés, Tous, Alcàntera de Xúquer, Beneixida, Càrcer, Castelló (Villanueva de Castellón), Cotes, l’Ènova, la Pobla Llarga, Manuel, Rafelguaraf, Sant Joanet, Sellent, Senyera i Sumacàrcert, a la Ribera Alta.

Completen en llistat, Bugarra, Calles, Chelva, Chulilla, Domenyo, Gestalgar, Losa del Obispo i Pedralba, en La Regió muntanyenca; i Otos, Agullent, Albaida, Alfarrasí, Bèlgida, Bellús, Benigànim, Benissuera, Bufali, el Palomar, Guadasséquies, l’Olleria, la Pobla del Duc, Montaverner, Ontinyent, Quatretonda i Sempere, a La Vall d’Albaida.

El risc mitjà (taronja) s’ha establit en 17 comarques: la Vega Baixa, Camp de Túria, El Comtat, Vall de Cofrente-Ayora; el Vinalopó Mitjà, L’Acoià, L’Alt Vinalopó, Canal de Navarrés, La Costera, La Foia de Buñol, la Marina Alta, La Plana d’Utiel-Requena, Ribera Alta, Ribera Baixa, La Safor, La Regió muntanyenca i la Vall d’Albaida.

La Conselleria disposa dels següents enllaços per a consultar els municipis i el seu nivell de risc per temperatures diürnes i nocturnes mitjançant mapes interactius, així com més informació i recomanacions:

https://www.san.gva.es/es/web/salut-publica/onada-de-calor

https://comunitatvalenciana.meteoclim.com

Imprimir article
Comenta aquesta notícia