Un any més Bétera ha dut a terme el repartiment de les seues alfàbegues entre municipis veïns, organismes i institucions.

Així, s’han repartit 57 alfàbegues de grandària gran, mitjana i xicoteta a nombroses poblacions valencianes, organismes i institucions de la Comunitat Valenciana.

En concret, cada any, Bétera regala una alfàbega als 16 municipis veïns de la comarca de Camp de Túria per a convidar als municipis veïns a participar de les seues Festes d’Agost que se celebren del 12 al 22 d’este mes.

Al seu torn enguany, també s’han repartit dos plantes a la Mancomunitat de Camp de Túria i la Mancomunitat de Horta Sud, per a donar a conéixer el símbol de les seues festes i fer-los partícips d’aquestes.

Però també s’han repartit en institucions com la Generalitat Valenciana, Les Corts Valencianes, l’Ajuntament de València i la Diputació de València. Altres llocs on es pot veure la majestuositat d’aquestes plantes és el Mercat Central o el Mercat de Colón.

També Bétera envia les seues preuades alfàbegues a la Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat, a la Guàrdia Civil de Bétera i a la Guàrdia Civil de la Zona de València destacament B, entre altres.

En el mateix municipi aquests dies es poden veure Alfàbegues de gran grandària en els edificis municipals com el de Gestió Tributària, Casa Nebot o l’edifici de la Policia Local i Urbanisme. Però també en el Centre de Salut, una ubicació que es va triar des de la Pandèmia per a agrair a totes i tots els sanitaris la seua gran labor durant la crisi sanitària. Un gest que des de llavors es realitza any rere any igual que enviar una a l’Hospital Psiquiàtric.

A més a partir d’aquest dissabte a la porta de les cases de les 4 Obreres: Aina, Mariola, Paula i Cristina es podran observar 4 monumentals exemplars en uns carrers que ja estan engalanats per a celebrar aquestes Festes úniques en el món sencer. Perquè, cal recordar, que Bétera compta, des de l’any passat, amb un altre Rècord Guiness després d’aconseguir la Alfàbega més gran del món amb una altura de 3,24 metres. Una fita que any rere any intenta superar el Mestre Alfabeguer, Ramón Asensi.

A la fi de març, Ramón Asensi, Mestre Alfabeguer de Bétera amb 25 anys d’experiència sembra la Festa. En total, any rere any, Ramón cultiva un total de 73 plantes de diferents grandàries en l’Hort de les Alfàbegues.

Com mana la tradició el 15 d’agost ixen en la Rodà, en honor a la Mare de Déu d’Agost, 16 alfàbegues, 8 per a cada Obrera Fadrina, les quals són portades pels cosieters triats per cadascuna d’elles per a tan espectacular processó pels carrers de Bétera que està amanida amb tones de confeti.

La resta d’ Alfàbegues, en total 57, que Ramón Asensi cuida amb tanta cura, són les que anualment el Consistori reparteix entre altres municipis, organismes i entitats de la Comunitat.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia