Les veïnes i veïns de Bétera anaven a tindre, com cada mes, una jornada de donació de sang. En aquesta ocasió anava a ser hui divendres, 04 d’agost. No obstant això, la citada jornada prevista en Casa Nebot (C/Estació, 5) ha hagut de ser suspesa per problemes de logística.  En breu, s’informarà de la nova data.

Des d’aquest departament es convida habitualment a veïnes i veïns a donar sang per a salvar nombroses vides. Cada persona té a la seua mà ajudar a salvar una vida amb el simple gest de donar sang.

Només cal complir uns pocs requisits.

A diferència d’una anàlisi de sang, quan fem una donació no és necessari acudir en dejú. Fins i tot és recomanable haver menjat prèviament a la donació.

Tant per a la seguretat del donant com del receptor, es realitzen una història clínica i una sèrie de proves. Després de la donació s’analitza la sang.

Pots donar sang:

  • Si tens entre 18 i 65 anys i pesos més de 50 quilos.
  • Encara que hages patit hepatitis abans dels 12 anys.
  • Encara que no estigues en dejú.
  • Encara que tingues el colesterol elevat.
  • Encara que prengues algun dels medicaments de consum més freqüent.

Pots donar fins a 3 vegades cada 12 mesos si eres dona i fins a 4 si eres home. Sempre que el interval entre donacions siga superior a 8 setmanes.
El primer pas per a valorar si es pot realitzar una donació de sang és contestar un qüestionari orientat a detectar qualsevol possible factor de risc.

Les preguntes d’aquest document venen determinades per llei i el seu objectiu és vetlar per la seguretat del donant i del futur receptor.

El metge responsable de l’extracció és qui decidirà, en última instància, si aquesta deu o no realitzar-se.

 

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia