Mariola Ferrando i Aloy és la  Obrera Casada de 2023. Ella ha viscut la festa de ben a prop en diverses ocasions, però enguany és ella una de les principals protagonistes de les nostres Festes d’Agost.

La tradició la porta a les venes i, a la seua família també hi ha hagut diverses Obreres. “La meua besàvia va ser Obrera, així com la meua tia Amparin la de l’Esmeralda i la seua filla Ampa. També va ser la meua cosina Pilu, la del Forn de Rotllets, en l’any 1992 i, de família més llunyana, la meua cosina Paqui la de l’estanc”, ens explica fent memòria i repassant un poc la cronologia.

Cal indicar també que, Mariola a més ha tingut algunes amigues Obreres, com és el cas d’Amparo Olmos o Sofia Zaragozá.

“A mi m’haguera agradat ser Obrera Fadrina, però els meus pares no es van posar d’acord. La meua cosina Pilu volia traure’m i la meua amiga Amparo també, però no va poder ser. Jo pense que és que no em tocava fins ara. També he de reconéixer que, en eixe moment, la festa era diferent i estava molt pujada. Eixe nivell i eixe ritme suposava un esforç”, comenta de manera molt sincera i empatitzant amb els seus pares.

I és que, seguint la línia del que menciona Mariola, cal puntualitzar que, qui haja viscut les Festes de finals dels 80 i part dels 90 recordarà que va haver-hi uns anys que cada dia hi havia un vestit per al matí i un altre per a la nit i algunes obreres van arribar a tindre fins a 28 vestits diferents per als dies de festa. En l’actualitat, aquest assumpte hi ha canviat. Doncs, molts matins les Obreres també porten la camisa de flors com la dels Majorals i van tots a conjunt.

Fora com fora, l’hora de ser Obrera li va vindre el 22 d’agost de 2022 de la mà de l’Obrera Casada Madeleine, amiga des de fa anys. “Sí que pensava que tenia paperetes perquè vinguera a traure’m, però tampoc m’ho esperava del tot perquè no sabia res. L’única que ho sabia era la meua mare”, comenta. D’aquesta manera, amb molta valentia, va acceptar la butlleta i el seu somni de ser Obrera es compliria.

En aquest sentit, cal indicar que les persones que més l’ajuden són la seua mare, la seua cosina Pilu i la seua amiga Carmina. “Tinc una assessora per a cada moment: assessora d’imatge, assessora de carrer i assessora d’esdeveniments”, afirma molt agraïda. Així mateix, comenta que la seua filla i el seu fill estan molt contents i il·lusionats de què la seua mare siga Obrera.

D’altra banda, tenint en compte que Mariola és gerent de la Gestoria Ferrando i el seu treball li ocupa molt de temps, li agrada planificar-se bé les coses. Així des de fa mesos té tots els preparatius a punt i tots els vestits. “Alguns d’ells me’ls han fet en La Boheme i el de la piscina és un disseny d’Hannibal Laguna. Aquest últim el vaig veure en la passarel·la i em va agradar i vaig haver d’anar a Alacant a provar-me el model”, declara.

Quant als actes més esperats per a aquesta Obrera, ens comenta que tots els dies li agraden. “Jo pense que cada dia hi ha actes bonics, però crec que els més emocionants i emotius poden ser el dia 15 i la huitava”, indica. En aquest sentit, ens fa saber que la mantellina per al dia 15 li la deixarà la seua cosina Pilu.

Abans de finalitzar la seua entrevista, Mariola també ens parla de les seues Obreres i Majorals amb estima. Malgrat totes les dificultats d’enguany, amb la força que la caracteritza, ens comenta que tots junts faran possible que les festes de Bétera es duguen a terme. “He de dir que, encara que a Cristina la coneguí en l’any 2001, no vaig tindre l’oportunitat de tractar-la com ara i per a mi hi ha sigut un gran descobriment. Anem a una i. entre nosaltres, no hi ha cap competitivitat. Des del principi vam parlar d’eixe tema i teníem molt clar que aquesta Festa no es tracta de cap competició, sinó de passar-ho bé. A més, és molt important tindre un gran suport en esta etapa”, detalla.

A més, també ens indica que a molts dels Majorals ja els coneixia o de la Falla o de l’any que va ser la seua amiga Sofia Obrera. I és que alguns Majorals de l’any 2014 també ho són enguany. Per tant, la confiança i la bona relació entre tots ells ha sorgit ràpidament.

D’aquesta manera, Mariola conclou la nostra entrevista i, des de Betera.com, li desitgem que el seu somni complit el puga viure aquests dies de festes com a ella li agradaria i sempre hi ha somniat.

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia