Ahir dilluns, 07 d’agost, es va dur a terme el Ple Ordinari del mes d’agost a Bétera. Com habitualment, va tindre lloc a les 18.00 hores, en el Saló de Plens ubicat al castell. Aquesta sessió va començar uns 10 minuts més tard. El regidor municipal Manolo Chover va assistir al Ple des de la distància, a sa casa, per motius de salut.

En primer lloc, es van aprobar les actes de les sessions anteriors 10, 11, 12 de data 17 i 23 de juny i 10 de juliol, respectivament.

Seguidament es va aprovar per majoria la declaració institucional de la Corporació Municipal sobre els drets LGTBI. Després de la lectura de la citada declaració per part de la regidora d’Igualtat, Diana Zaragozá, es va passar a la votació, votant tots els grups polítics representats en la corporació municipal a favor,  excepte Vox que va votar l’asbtenció (ampliarem informació en una pròxima notícia).

En el segon punt de règim jurídic, es va parlar de la corrrespondència oficial sobre assumptes i disposicions de caràcter general. ENTRADA Del 6358 al 11904 de 2 de Maig a 31 de Juliol de 2023. EIXIDA Del 3642 al 6528 del 2 de Maig a 28 de Juliol de 2023. Així, el regidor municipal de Compromís, Joano Baudés, va preguntar sobre diversos registres d’entrada (ampliarem informació en una pròxima notícia).

Posteriorment, es va donar compte del control i fiscalització de les resolucions de l’Alcaldia dictades des de l’última sessió plenària ordinària (del núm. 826 al núm. 1644, dictades del 3 d’Abril al 30 de Juny de 2023).

També es va donar compte de les sessions de la Junta de Govern Local celebrades des de l’última sessió plenària ordinària (núm. 17, 18, 19, 20, 21, 22,23, 24, 25, 26, de 27 d’Abril, 4,11,18 i 25 de maig, 1 i 8 de juny i 6 i 13 de juliol respectivament). En aquest punt, el regidor municipal de Compromís va formular unes preguntes (ampliarem informació en una pròxima notícia).

També es va donar compte de l’expedient relatiu a la Resolució d’Alcaldia núm. 1909/2023 sobre nomenament de les Presidències efectives de les Comissions Informatives permanents.

En Hisenda, es va aprovar l’expedient sobre la modificació de crèdits del pressupost general de l’exercici 2023, mitjançant suplement de crèdit i crèdit extraordinari finançat amb Romanent de Tresoreria per a despeses Generals, procedent de la liquidació provisional del pressupost de l’exercici de 2022. Després de diferents intervencions, el punt es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de governs i les abstencion de Compromís, PSPV-PSOE i VOX (ampliarem informació en una pròxima notícia).

També es va donar compte de l’xpedient d’Informe d’Alcaldia, Segon trimestre 2023, en compliment de l’article 104 bis de la Llei 7/85 Reguladora de les Bases de Règim Local. Enterada la corporación.

Així mateix, es va aprovar per unanimitat l’expedient sobre la sol·licitud de declaració de compatibilitat per a l’exercici d’activitat pública, sol·licitada per una empleada pública.

En Urbanisme, es va aprovar provisionalment l’expedient sobre la “Modificació puntual del Pla General d’esmena d’error material classificació en sòl Urbano Urb. Lloma del Mas (Bétera). Aquest punt es va aprovar amb les abstencions de Compromís i PSPV-PSOE (ampliarem informació en una pròxima notícia).

Abans dels precs i preguntes els regidors de VOX D. Fidel Valcarce Blanco i Sr. José Antonio García Aguilar van presentar la seua renuncia, una vegada duta a terme la votació de la urgència d’incloure aquest punt en l’ordre del dia. Durant el punt, es va establir un torn de paraula, intervenint primer els dos regidors de Vox i, posterioment, la resta de portaveus. La renuncia dels edils va ser ratificada per unanimitat (ampliarem informació en una pròxima notícia).

Seguidament, va arribar el torn de precs i preguntes dels diferents regidors de la corporació i, per a finalitzar, els precs i preguntes dels veíns i veínes del poble (ampliarem informació en una pròxima notícia).

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia