A causa de les altes temperatures l’accés a la piscina municipal serà gratuït per a tots els veïns i veïnes de Bétera demà dijous, 10 d’agost.
L’horari habitual és de 11.00  a 19.00 hores.

Consells OCU per a combatre les altres temperatures

  1. Ancians, xiquets i malalts crònics han de romandre protegits de les altes temperatures.
  2. No han d’eixir fora durant les hores de màxima calor, entre les 12 i les 17 hores en aquelles regions on se superen els 35 °C.
  3. En l’exterior cal portar una gorra o un barret, buscar les ombres i hidratar-se de manera regular: porta una botella d’aigua en una motxilla o en la bossa. I no està de més posar-se crema solar en braços i rostre.
  4. Evite menjars copiosos. L’alimentació ha de ser lleugera, prioritzant la fruita i les sopes fredes, com el gaspatxo. De la mateixa manera, evite les begudes alcohòliques, ja que afavoreixen la deshidratació.
  5. A casa, baixe les persianes quant el sol pegue de ple. Aquests dies no dubte a posar el ventilador o l’aire condicionat a qualsevol hora. I recorde deixar el menjar i els medicaments en un lloc fresc i sec.
  6. Si agafarà el cotxe, connecte l’aire condicionat i, si no hi ha, baixe les finestretes. No deixe a ningú esperant dins amb les portes tancades (mascotes incloses), pot aconseguir altes temperatures en minuts.
  7. En cas de malestar, pell vermellosa, pols accelerat, febre, confusió o marejos, telefone al 112 o dirigisca’s a un centre d’urgències. Un colp de calor pot resultar fatal.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia