Com ja hem comentat en altres publicacions, el passat dilluns 07 d’agost, es va dur a terme el Ple Ordinari del mes d’agost a Bétera. Com habitualment, va tindre lloc a les 18.00 hores, en el Saló de Plens ubicat al castell.

Durant la citada sessió plenària, els regidors de VOX Fidel Valcarce i Blanco i José Antonio Garcia Aguilar van presentar la seua renúncia. En primer lloc, es va dur a terme la votació de la urgència d’incloure aquest punt en l’ordre del dia, sent aprovat per unanimitat per totes les forces polítiques representades en la corporació municipal (PP, Mas Camarena-Torre en Conill, Compromís, VOX i PSPV-PSOE).

Durant el punt, es va establir un torn de paraula, intervenint primer els dos regidors de Vox per a exposar els motius de les seues renúncies. Posteriorment, la resta de portaveus van intervindre per a oferir-los unes paraules als dos regidors que hi havien presentat la seua renúncia. Una vegada finalitzat el torn de paraula, la renúncia dels edils va ser ratificada també per unanimitat de tota la corporació.

José Antonio Garcia Aguilar va declarar, en primer lloc, que s’alegrava molt “d’haver pertangut, fins al dia de hui, a aquest Ajuntament com a regidor”. “Només he d’agrair a tots els treballadors tècnics de l’Ajuntament que sempre que hi he anat a demanar-los qualsevol cosa, s’han desviscut per donar-me el millor servei en tot moment. Després, coneixent a companys regidors d’aquest Ajuntament, he vist tot el fons humà més que la base política. Sense els fons humà, el Món no aniria cap endavant. Independentment de les diferències polítiques que puguem tindre, he de reconéixer que ací hi ha gent molt vàlida i que el poble pot estar molt content amb ells. Per aquest motiu, m’acomiade amb agraïment i que tot vaja bé en aquesta vida. Gràcies per tot”, va conclure.

D’altra banda, Fidel Valcarce i Blanco va explicar que el dia que va prendre possessió del seu càrrec com a regidor estava “com un flam” per tot el que li venia damunt. “Una gran responsabilitat i, a més, amb una gran ignorància de quin era el treball d’un regidor. I més en l’oposició clar”, va indicar Valcarce. “Hui, em passa el mateix, perquè jo he gaudit durant quatre anys i uns mesos de gran companyonia. He gaudit de nits pensant en com podia fer les coses millor, com podia contribuir al bon fer dels ciutadans i hui em sent molt nerviós i emocionat, però arriba un moment que les circumstàncies obliguen i hi ha coses que són prioritàries com la salut”, va afegir.

El regidor va llegir un escrit que hi havia preparat. Seguidament, va començar el torn de paraula. Així, com a portaveu del Partit Popular, Diana Zaragozá va explicar que, des del grup municipal del Partit Popular de Bétera, volien desitjar-los la millor de les sorts en els seus nous projectes al marge de la política local. “Esperem que el vostre càrrec com a regidors hi haja sigut una experiència enriquidora i que haja suposat una realització personal poder representar al municipi de Bétera. Els regidors del grup popular estem a la vostra sencera disposició per a tot el que necessiteu com a veïns de Bétera i com a companys de corporació. En l’àmbit personal i professional, el partit Popular vos desitja el millor”, va declarar la regidora.

Així mateix, Carlos Abad, com a portaveu de Mas Camarena – Torre en Conill, també va intervindre. Parle en nom dels meus companys quan vos dic que ens apesara que s’acomiadeu de la política per qüestions de salut. No estem en la vostra línia política, però els quatre anys que hem compartit amb Fidel el tracte hi ha sigut excel·lent. Ens hem dut francament bé i, com a persona et desitgem el millor. A José Antonio el conec més temps. Som veïns de Mas Camarena i malgrat que com a polític no has arribat pràcticament a estrenar-te, doncs el mateix. Et desitgem el millor i que milloreu en la salut en la mesura del possible i, per al que necessiteu, ací estem.

Per la seua banda, la portaveu de Compromís, Cristina Alemany, va indicar que, encara que estaven “en els antípodes ideològicament”, això no és obstacle perquè els desitgen en l’àmbit personal que esta nova etapa vital que comencen siga de la millor manera possible i, sobretot, “que es millore totes les condicions externes que aran fan que vosaltres deixeu el càrrec de regidors i ens teniu per al que necessiteu”, va indicar Alemany.

La portaveu del PSPV-PSOE,  José Ballesteros, va agrair en primer lloc les paraules que havien escoltat dels dos regidors de VOX. “Desitjar-los des del grup municipal socialista, moltíssima sort amb els nous projectes que puguen vindre o en el nou camí. I sobretot jo crec que, en aquests moments, només em queda dir que molta salut per a tots i cap endavant”, va concloure Ballesteros.

L’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, va dir també que ens quedava amb dues paraules que li havia escoltat a Fidel durant la lectura del seu escrit: “Perdó” i “Gràcies”. “Per a mi, dues paraules vitals no només en la vida política sinó també quotidiana. Així que vos desitge el millor en la salut”, va declarar la primera edil del municipi.

Finalment, Fidel Valcarce va voler aclarir que s’ha vist aquests dies a la premsa i en Xarxes Socials algunes afirmacions i que deixava clar que no aniran a cap altra entitat política ni cultural. “Jo me’n vaig a ma casa i Jose Antonio a sa casa i als seus negocis. Això de què anirem a València… Bé, igual anem a València a les Falles o a alguna cosa, però res més”, va puntualitzar.

A continuació, adjuntem el vídeo amb les diferents intervencions.

  • Vídeo:

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia