Distintes entre elles, a la vegada tenen moltes coses en comú: són persones, lluitadores, treballadores, amb autonomia pròpia, dedicades als altres i claus per a Bétera.

Parlem de dones que, han rebut un homenatge i, d’altres, que el rebran més endavant, tot i que tal vegada hui no ho saben encara. I és que per quart any, s’ha tornat a introduir en la programació de les festes patronals un acte organitzat des de l’Associació Pro Casa de la Dona i que compta amb la col·laboració especial de les Obreres i majorals de 2023 i l’Ajuntament de Bétera des de diversos departaments (Alcaldia, Festes i Dona). El primer any de la seua celebració oficial va ser en l’any 2018. Posteriorment, es va celebrar en les Festes de 2019 i en 2021 va tindre lloc de manera virtual a través de Betera.com. Finalment, el passat 2022 va poder tornar-se a celebrar de forma presencial en l’Auditori de la Casa de Cultura.

Amb el nom Dones Grans, enguany també va tindre lloc de forma presencial i en la seua data habitual. No obstant, si es compta l’edició virtual, este esdeveniment s’ha dut a terme en cinc ocasions. Va ser a la Casa de la Cultura de Bétera, a les 19.00 hores.

Es tracta d’un homenatge a dones que són, viuen o treballen al municipi i han destacat per la seua trajectòria laboral, personal, social, etc. al llarg de la seua vida. “Com són tantes les dones que mereixen aquesta menció i en les que es pensa, enguany hem tornat a triar una xicoteta representació per poder seguir més edicions amb aquest reconeixement i que totes tinguen l’homenatge que els correspon”, en comenta la presidenta de l’associació, Rita Teixidoo.

La finalitat d’aquesta iniciativa continua sent donar a conéixer el treball que les dones de Bétera han anat realitzant al llarg de la història conciliant la vida laboral amb la familiar. “Enguany també hem volgut comprendre tots els vessants, per a reflectir tots els àmbits on aquestes dones es mouen”, explica Rita.

A més, en aquesta edició com a novetat, també es va fer un homenatge a un home pel seu compromís en la protecció dels drets i llibertats de les dones i perquè junts homes i dones aoncegueixen un Món més just.

Es tracta d’un acte molt emotiu on es convida, a banda dels familiars de les homenatjades, a tota la població. Des de l’associació organitzadora s’ha volgut remarcar que aquest certamen es vol perllongar al llarg dels anys per poder arribar a totes les dones. D’aquesta manera, si algú desitja aportar idees o noms per a futures edicions pot posar-se en contacte a Pro Casa de la Dona a través d’aquest correu: prodonabetera@gmail.com.

L’Associació ha comptat amb l’ajuda de diversos col·lectius, com ja hem comentat. “Un any més tornem a estar agraïdes a les Obreres i Majorals, ja que enguany tampoc han dubtat en donar el seu suport a l’acte integrant-lo dins la seua programació de festes i estant presents durant l’esdeveniment”, comenta la presidenta de l’associació. “Tampoc tenim paraules suficients per a tot el que ens estan ajudant des del consistori”, afegeix Rita.

Les Obreres i Majorals van assistir a l’acte per a mostrar el seu suport, tot i que aquesta data és complicada per la quantitat d’actes que hi ha en un mateix dia.

A més, C.S.C. Comunicación, l’empresa de la nostra redactora Carmen Sorlí i Contreras, va ser de nou l’encarregada de la presentació i conducció de l’acte, a més de gravar els vídeos a les persones homenatjades mentre les entrevista i realitzar el muntatge final d’aquestes peces audiovisuals.

Enguany, les persones homenatjades han sigut Tonyi Càrcel i Asensi (esports del Poliesportiu Municipal de Bétera), Rosario Tomás i Lobo (Poliesportiu Municipal de Bétera), Thaïs i Ruth Arnal i Asensi de Talleres Autocolor. Citroën de Bétera, Ana Belén Pérez i Domingo (Directora General de Naranjas del Carmen) i Aitor Serrano i López (Policia Local, especialitzada en la violència de gènere).

A continuació, adjuntem unes imatges de l’acte i el vídeo de les entrevistes a les homenatjades.

Imatges:
Vídeo de les entrevistes:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia