El sistema d’alerta ràpida de productes perillosos no alimentaris de la Unió Europea (abans conegut com RAPEX) ha informat de fallades de seguretat en els coixins de seguretat d’una àmplia gamma de vehicles BMW. Pel que sembla, el propel·lent del sistema pot deteriorar-se, alliberant fragments durant el procés d’unflat. Una situació que podria causar lesions als ocupants en cas de col·lisió i que podria afectar fins a 500.000 cotxes de BMW comercialitzats a Espanya, segons l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU).

 

Els cotxes d’equipats amb aquests coixins de seguretat són molt variats:

  • BMW Sèrie 1 entre 2005 i 2007.
  • BMW Sèries 2, 4, 5 i 6 entre 2012 i 2017.
  • BMW Sèrie 3 entre 1999 i 2017.
  • BMW X1, X5 i X6 entre 2005 i 2014.
  • BMW X3 entre 2005 i 2017.

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) entén que BMW s’anirà posant en contacte amb els propietaris d’aquests vehicles per a resoldre el problema, que haurà de fer-se de manera gratuïta i al més prompte possible. A més, recomana preguntar al servei d’atenció al client de la marca si el seu vehicle està entre els afectats, especialment si es va adquirir de segona mà; en aquest cas el més probable és que el propietari no estiga en la base de dades de la marca.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia