El nou curs escolar 2023-2024 en la Comunitat Valenciana tindrà un total de 802.198 alumnes, que són 4.030 més que el curs passat (una pujada del 0,50%), i 81.736 docents, la qual cosa suposa un augment de 3.077 respecte a l’anterior (un 3,91% més).

Així ho ha donat a conéixer en roda de premsa aquest dijous el conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, davant l’inici de les classes dilluns que ve en infantil, primària, ESP, Batxiller i FP, en un curs que ha qualificat de “transició” pel canvi de Consell i en el qual la planificació era “la prevista per l’anterior Govern”.

Els “grans reptes” del nou equip de govern per a aquest curs escolar són “el reforç de la qualitat educativa, traure la ideologia de les aules i recuperar la llibertat educativa, i la prevenció i la cura de la salut mental de l’alumnat”, ha manifestat el conseller.

El conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha garantit que el curs escolar començarà dilluns que ve en la Comunitat Valenciana “amb la normalitat habitual de tots els anys”, una vegada “salvat” el procés d’adjudicacions del professorat que el Botànic els va deixar “molt malament”.

“Garantisc que el dilluns el curs s’iniciarà amb total normalitat gràcies a l’esforç de molts funcionaris d’aquesta casa, de tot l’equip de la Conselleria d’Educació, fins i tot d’algun jubilat que ha vingut a tirar una mà”, ha manifestat el conseller.

També ha explicat que el dilluns pot haver-hi algun centre on no s’haja pogut cobrir per exemple una reducció de jornada que s’haja demanat en les últimes hores -aquest dijous s’està fent una adjudicació de 1.900 places-, però ha insistit que la preocupació d’Educació és que aqueix dia “tot xiquet i tot jove tinga el seu professor”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia