Com cada 7 i 8 de setembre, aquesta setmana s’estan celebrant els actes en honor a la Verge de la Divina Pastora, més coneguda per tots a Bétera com “La Pastoreta”. Així, ahir dijous 7 de setembre, van arrancar els citats actes amb el tradicional trasllat de la imatge des de l’ermita a l’església de la Puríssima.

Posteriorment, hui divendres 8 de setembre, a la mateixa hora aproximadament, tindrà lloc la processó des de la Parròquia fins a l’ermita del Calvari.

Com és tradicional, xiquets i xiquetes de la població participen en aquesta processó, festa molt arrelada a Bétera en què  les xiquetes i xiquets del poble, que vestits de “pastoretes i pastorets” i acompanyats pels seus pares, van davant de la Verge en el seu recorregut.

El gorret, el sarró ple de dolços i el bastó no faltaran a la cita on els més menuts són sempre els autèntics protagonistes. Amb fervor i alegria acompanyaran la imatge de la verge en el seu trasllat. La penya “Amics del coet” és l’encarregada de traslladar-la. Des de l’any 2009 aquesta associació du a terme el citat trasllat.

En aquest exercici 2023/2024, “Amics del coet” compleix 15 anys com a Penya a Bétera, anys en què l’associació ha lluitat per les tradicions a Bétera i ha fet que no es perderen o ha recuperat les que estaven ja perdudes com és la Pastoreta.
A més, l’exercici també el comencen amb 500 socis/es a la Penya. Amb motiu del seu aniversari, enguany inclourà un final de Pastoreta amb importants novetats que esperen que siga del grat del públic assistent.

De nou, hui caldrà estar atent als talls de transit. Normalment, des de les 17.00 hores, sol estar prohibit estacionar en els trams senyalitzats del recorregut. El Tall i la desviació del trànsit s’efectua segons evoluciona la processó.

D’altra banda, la Colla de Campaners de Bétera també està participant les dues jornades amb els diferents tocs de campana a les dues esglèsies del municipi i l’ermita. Els tocs preparats per a hui divendres han sigut i són els següents:

Torre-Campanar de l’església de la Puríssima Concepció

– 3 vols majors d’avís a missa (18.30, 18.45 i 19.00h). Glòria, sermó, elevació i vol final.

– Glòria d’eixida i vols de processó a la vista de la Pastora des de el campanar.

Ermita de la Divina Pastora

– 12:00h Vol

– Vols de processó i Glòria d’entrada.

En els pròxims dies vos oferirem unes imatges i un vídeo dels dos dies de celebració.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia