La regidoria municipal de Seguretat Ciutadana de Bétera, ha incorporat hui a la Policia Local un nou equip per a la detecció de substàncies estupefaents en conductors que complementarà al que ja s’utilitza en els controls d’alcoholèmia.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Manuel Pérez, al costat de l’Inspector de la Policia Local de Bétera, Juan Antonio Segura, han anunciat l’adquisició per part de l’Ajuntament de drogotest que permeten una avaluació diagnòstica instantània del consum de drogues en els operatius que realitza la Policia Local.

El drogotest analitza a través de la saliva del conductor si ha consumit substancies estupefaents detectant diversos tipus a través d’una primera anàlisi insitu i d’una posterior anàlisi en laboratori de les mostres obtingudes. Sens dubte, un dispositiu d’última generació que ajudarà la Policia Local de Bétera a garantir la seguretat en les vies igual que ja fan amb els controls d’alcoholèmia.

D’aquesta manera, els agents, que ja estan degudament formats després del seu pas pel IVASPE, podran realitzar aquest tipus de proves per a conéixer si s’ha consumit qualsevol tipus de drogues i així reduir les infraccions en trànsit sobre conducció baix els efectes de substàncies estupefaents per a així, minimitzar la sinistralitat en el municipi.

Així mateix, en el cas de registrar-se un positiu, la Policia Local realitzarà les diligències de signes externs i anàlisis de la conducció per a concretar el grau d’influència del consum de drogues en la conducció. Una comprovació que determina el pas de sanció administrativa o delicte, segons les circumstàncies. Com que cal recordar que la sanció per consum de drogues està tipificada com una infracció administrativa a la llei de Seguretat Viària amb penes de 1.000 euros i sis punts de sanció.

Aquests tests es realitzaran de manera periòdica en controls rutinaris que establirà la Policia Local i que poden anar aparellats als controls d’alcoholèmia i realitzar-se també en conjunció amb la Guàrdia Civil, qui ha donat suport a l’adquisició d’aquests drogotest per a evitar situacions que puguen generar accidents i suposen un perill per a la ciutadania.

En aqueix sentit el Consistori continua treballant en el seu Pla de Millora i Modernització de la Policia Local incorporant eines, com aquests tests, que garantisquen un millor servei a la ciutadania i que permeten mantindre els nivells de seguretat que requereix Bétera vetlant sempre per la seguretat i el benestar dels veïns i veïnes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia