El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana ha gestionat aquest divendres, en tot just dues hores, prop d’un centenar de crides per incidències relacionades amb les fortes pluges, per vehicles bloquejats i acovardisques d’aigua a l’Horta Nord, Camp del Túria i València.

En aquest sentit, en diferents canals de Twitter hem pogut trobar informació relacionada amb Bétera. Així, a @València_WX publicaven un vídeo de l’Albereda de Bétera i la quantitat d’aigua que passava per allí. Al seu torn, en el canal de Twitter de @metrovalencia també indicaven que durant unes hores havia hagut de ser tallada la circulació del metre entre Entroncament i Bétera (línia 1) per inundació de la via. Més tard, es restablia la connexió amb retards.

Al final de la notícia, adjuntem el vídeo que s’ha publicat en Twitter per part de @València_WX.

Al seu torn, ens han reexpedit per WhatsApp un vídeo de la piscina coberta. Segons, aquest WhatsApp reexpedit, les imatges eren de hui, però no ho podem confirmar al 100%. També ho adjuntem al final del tot.

A més, a causa de les intenses pluges produïdes les últimes setmanes, des de l’àrea municipal de Medi Ambient de Bétera ha posat a la disposició de tots els veïns i veïnes que així ho requerisquen els informes meteorològics corresponents: clic ací.

Segons les últimes dades facilitades per Emergències, l’Àrea de Seguretat de Castelló ha informat també de la crescuda de séquies en aquesta província, però no han tingut serveis.

El consorci provincial de Bombers de València ha intervingut en l’acovardisca d’aigua en un institut, diversos habitatges i un centre de salut a Burjassot. A més, la Universitat de València (UV) ha suspés aquest divendres les classes al Campus de Burjassot-Paterna després de patir alguns edificis “problemes” per les fortes pluges de les últimes hores, com la inundació del nivell inferior de l’aulari interfacultatiu.

També ha dut a terme actuacions en un habitatge de Mislata i en un aparcament a Museros per inundació, i a Meliana diverses persones ha sigut rescatades en quedar atrapades en un pas inferior.

Aquest matí ha sigut també evacuat el col·legi infantil Sant Bartolomé a Godella per inundació.

Emergències indica així mateix que els bombers de la ciutat de València han efectuat 16 serveis relacionats amb acovardisques de túnels i els de la capital alacantina quatre serveis pel mateix motiu

D’altra banda, *Metrovalencia ha informat, sobre les 12.30 hores, del restabliment de la circulació entre Vicent Andrés Estellés i Mas del *Rosari, en la línia 4, que s’havia vist també afectada per inundacions en la via, i la línia 2 també funciona ja amb normalitat.

En les últimes quatre hores del matí del divendres, segons dades de l’Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet), a Dénia s’havien recollit registrat 76,7 litres per metre quadrat, a Sella 70,6 l/m², a Xàbia 67,3 l/m², en l’Albufera de València 62,2 l/m² i a Parcent 65,1 l/m².

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero, s’ha desplaçat al Centre de Coordinació d’Emergències per a realitzar un seguiment de la preemergència per pluges en la Comunitat Valenciana.

Successos prop de Bétera

Agents de la Policia Local de Paterna, amb l’ajuda de drons, segueixen la cerca del ciclista que ha sigut arrossegat aquest divendres per l’aigua quan creuava el barranc en una zona que s’uneix amb el riu, en la séquia Tormos del municipi.

Bombers del Consorci de València han intervingut després de la primera alerta donada per un grup de treballadors que han vist com era arrossegat el ciclista, però posteriorment s’han retirat perquè la riuada era molt elevada i no era possible intervindre dins del riu.

La Policia Local de Paterna, amb l’ajuda de drons, segueix la cerca d’aquest home.

Segons fonts del Consorci de Bombers, els treballadors han vist com el ciclista anava a creuar el tram que uneix el barranc amb el riu i li han advertit que no seguira perquè hi havia massa aigua, però ha continuat creuant i l’aigua del barranc l’ha arrossegat.

  • Vídeos:

Clip vídeo twitter: https://youtube.com/shorts/NCLHWKdswlk

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia