El passat dijous, 14 de setembre, va arrancar el Festival de Novel·la Històric-Noir de Bétera (Bfest), al voltant de les 19.00 hores, amb la participació d’autors que van narrar amb valentia el nostre període històric com a potència internacional.

Així, els assistents a aquest esdeveniment literari van tindre l’oportunitat de trobar-se amb grans autors com el multipremiat Alfonso Mateo-Sagasta, un dels nostres millors escriptors de gènere històric. Completaren la trobada dos escriptors veïns de Bétera: Raúl Borrás San León, autor de “Esclavos del Honor” i Gustavo Martínez Sánchez, que presentava “Galeón de Indias”.

La vesprada va continuar a les 20.00 hores amb la trobada de Toni Hill, autor de “El último verdugo”, considerat com el thriller de l’estiu, acompanyat de l’escriptor i catedràtic de criminologia Vicente Garrido.

Ahir divendres, 15 de setembre, la jornada va continuar també a partir de les 19.00 hores. No obstant, a causa de les pluges, es va modificar la ubicació. Així, tots els esdeveniments es van dur a terme a la Biblioteca Municipal de Bétera, en lloc del castell de la localitat.

Les trobades d’ahir van donar inici amb una interessantíssima conversa entre Rosa Ribas i Susana Fortes, que van parlar sobre ficcions molt sospitoses. Totes dues autores escriuen lluny de la morbositat i més pendents de construir històries que toquen el cor de la gent a partir de l’emoció i de la cerca de la veritat.

En finalitzar aquesta trobada, el prestigiós periodista de successos Nacho Abad, molt conegut per les seues aparicions en televisió, va presentar un cas pur de True Crim, el del triple assassinat de Burgos, del qual ha investigat totes les seues claus, reflectides en el seu llibre “El superviviente”. Ací els assistents van ser testimonis de com la sospita del crim pot sobrevolar fins al més inesperat innocent.

A continuació, adjuntem tota la programació completa per a hui dissabte:

BATALLA D’ESCRIPTORS
11:30 h – Casa Nebot.
Alguna vegada has vist un espectacle literari on els teus autors favorits construïsquen una història davant els teus ulls? Prepara’t per a fascinar-te, per a aprendre i sobretot, per a passar-t’ho molt bé i divertir-te amb aquest esdeveniment. Estem segurs que mai has vist una cosa així.

EL VERITABLEMENT EMOCIONANT
19:00h – Marta Robles.
Presenta: Santiago Álvarez.
Castillo de Bétera.
Conversa amb una de les autores més conegudes de l’actualitat, que incursiona tant en la ficció criminal com en la història de les nostres emocions, perquè tan sols a través d’elles comprenem el que ens fa exclusivament humans. Aprendrem, riurem i gaudirem d’una jornada inoblidable.

PREMI ALFÀBEGA LITERÀRIA
19:50h – Rep Marta Robles.
Castillo de Bétera.
Lliurament del premi ALFÀBEGA LITERÀRIA a Marta Robles per ajudar-nos a entendre millor els qui som, tant en la ficció com en els seus assajos. Per aportar el seu coneixement de la història, de l’amor, de les nostres passions, perquè són aquestes els qui ens fan ser els qui som.

CONCERT
20:30h – Paloma Grueso.
Castillo de Bétera.
Versions de grans èxits de la música moderna, fusionats amb estils diversos, portant-los des del soul i blues al swing per mitjà de músics amb molta ànima. De la mà d’aquest duo sonaran temes coneguts d’artistes com The Beatles, Michael Jackson, Guns N’ Roses, The Cranberries, Ray Charles, The Animals, Rihanna, Adele, Aretha Franklin o Frank Sinatra.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia