Des de l’Ajuntament de Bétera s’ha sumat hui a la convocatòria de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies d’un Minut de Silenci, a les 12.00 hores, en tots els edificis municipals després de l’assassinat de dos dones a la Comunitat Valenciana.

I és que, com habitualment fa, la FVMP convoca a una concentració silenciosa d’un minut a les 12.00 hores; en record i denúncia per una nova víctima de la violència de gènere. La FVMP manifesta la seua repulsa davant aquesta nova agressió contra les dones, i fa una crida a tota la societat perquè denuncie i condemne aquests actes amb el propòsit d’acabar amb qualsevol acció fruit de la violència de gènere.

El Ministeri d’Igualtat va confirmar ahir dilluns la naturalesa masclista dels assassinats de dos dones comesos a Castelló de la Plana (Castelló) i Orihuela (Alacant), així com també a Cieza (Múrcia), amb el que són 7 les dones que han perdut la vida a les mans de les seues parelles o exparelles aquest mes; 47 en 2023 i 1.231 des de 2003.

La delegada del Govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, va confirmar en roda de premsa els tres crims masclistes i va traslladat les condolences i suport institucional i social a les famílies i afins de les víctimes de la violència masclista “més extrema”, així com el compromís del Govern contra la violència de gènere “en totes les seues manifestacions”.

Aquest passat divendres 15 de setembre un home noruec de 82 anys era detingut a Orihuela (Alacant) per la mort de la seua parella, una dona britànica de 80 anys. No existien denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor.

Eixe mateix dia, trobaven el cadàver d’una dona de 51 anys al costat del de la seua parella, un home que s’havia penjat, en un domicili de Castelló. La Policia va acudir a la casa de la parella en la capital castellonenca després de rebre’s un avís que alertava que feia dies que la dona no acudia al seu treball.

La víctima no tenia fills menors d’edat ni consten denúncies prèvies contra l’agressor, encara que la dona sí que figurava en el sistema VioGén però pel cas d’una parella anterior.

Per part seua, aquest dissabte localitzaven a l’interior d’un pou a Cieza (Múrcia) el cos d’una dona marroquina de 35 anys, de qui no se sabia res des del dimecres anterior.

La seua exparella, un home de 40 anys de la seua mateixa nacionalitat, va ser detingut el dijous per la Guàrdia Civil i va passar a la disposició de la jutgessa de primera instància i instrucció número 2 de Cieza, qui va acordar el seu ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança per un delicte d’homicidi i un altre de trencament de l’ordre d’allunyament.

La víctima -que tenia una filla menor d’edat- ho havia denunciat en 2019 i el jutjat de Violència de Gènere de Cieza havia establit una ordre de protecció i impost al detingut la prohibició d’acostament i comunicació.

A l’agost de 2022, ella va formular una nova denúncia per trencament de la mesura cautelar, per la qual cosa es va obrir un segon procediment contra el detingut i, després de no comparéixer en el jutjat, es va ordenar la seua crida i cerca.

L’home va ser condemnat al maig d’enguany a una pena de 10 mesos de presó i la prohibició d’aproximació, mantenint vigència de l’ordre de protecció i la mesura cautelar de prohibició d’acostament fins a la fermesa de la resolució.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia