L’àrea municipal de Participació Ciutadana i la de Sanitat de l’Ajuntament Bétera han llançat la campanya “La teua mascota, la teua responsabilitat.

Es tracta d’una iniciativa de responsabilitat social, procedent d’una subvenció de la Generalitat Valenciana, que pretén conscienciar a la ciutadania de les obligacions que tenen els propietaris de mascotes, destacant la responsabilitat de recollir els excrements dels animals de la via pública, la tinença de microxip o la documentació necessària si la mascota és considerada PPP (Gos Potencialment Perillós).

Aquesta iniciativa es realitza al costat del departament de Sanitat, el qual ha col·laborat estretament amb l’àrea de Participació Ciutadana en aquesta campanya que ha començat en el Mercat Municipal de Bétera amb el repartiment de díptics, dispensadors de bossetes per a excrements i de botelles per a netejar els orins. Els fullets contenen informació d’interés general perquè els veïns i veïnes de Bétera estiguen informats de les obligacions envers les seues mascotes.

Amb aquesta acció es pretén conscienciar a la ciutadania de la importància de mantindre una Bétera neta i salubre involucrant a la població amb mascotes. A més també es vol posar de manifest una sèrie de recomanacions per als propietaris d’animals de companyia com estar censats en el cens municipal, tindre actualitzada la cartilla de vacunació, la neteja constant de les seues pates o l’entrenament diari per a un adequat benestar animal.

Des de Sanitat es recorda que s’han de recollir els excrements canins dels nostres carrers, així com complir amb tot el que marquen les ordenances de tinença d’animals. Sanitat vol recordar també que l’incompliment de les obligacions pot comportar sancions de fins a 900 euros tal com s’indica en el díptic.

Amb aquesta campanya de sensibilització ciutadana es vol posar en valor que un xicotet gest individual pot millorar la qualitat de vida de totes les veïnes i veïns de Bétera.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia