El passat dissabte, 16 de setembre, va arribar el moment per a l’acomiadament de les Falleres Majors 2023 de Bétera, Claudia Alemany i de La Paz i Maria Cáceres i Soriano. Així mateix, es va procedir a la proclamació de les Falleres Majors 2024.

La vesprada va començar amb la recollida de les citades Falleres Majors. Seguidament, l’acte va donar inici en l’auditori de la Casa de Cultura de la localitat.

L’esdeveniment va comptar amb la presència de diferents membres de la corporació municipal, familiars, fallers/as i veïns/as que no van voler perdre’s aquest emotiu acte organitzat per Junta Local Fallera de Bétera amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bétera. L’acomiadament a més, va ser presentat per la nostra redactora habitual, Carmen Sorlí i Contreras.

En primer lloc, perquè l’acte començara, es va donar pas a l’estendard de Junta Local Fallera. Seguidament, es va demanar la presència del Vicepresident de Junta Local Fallera, Juan Carlos Moreno i Molina per a acompanyar a les Falleres Majors 2023 dalt l’escenari.

Seguidament, van fer entrada Claudia i Maria a l’auditori i van pujar al seu tro per a gaudir de la vesprada. Posteriorment, el President de Junta Local Fallera, Edgar Jorro i Costa va oferir unes paraules. Cal indicar que aquest no va poder acompanyar-les en l’escenari com a tal perquè el dimarts anterior va tindre un accident i estava encara convalescent.

Després d’aquestes paraules, els màxims representants infantils de 2023 de cada comissió també van voler dirigir-li unes paraules a Claudia. Així, la Fallera Major Infantil i el President Infantil de cada falla de Bétera de l’any 2023 va ser mencionat per la secretaria de la Junta Local Fallera i va anar pujant a l’escenari, deixant un ram de flors i llegint una frase per al record dedicada a Clàudia.

Les Falleres Majors 2023 i Presidents de les comissions també van pujar a l’escenari per a acomiadar a Maria. Paola, Fallera Major 2023 de la Falla Gran Via del Sud, va ser l’encarregada d’oferir-li unes paraules en nom de tots els representants.

Durant el transcurs de l’acte, l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, va també oferir el seu discurs ja que va tindre que acudir a altres esdeveniments que es duien a terme durant la mateixa vesprada.

En finalitzar Elia, va arribar el moment de les intervencions dels familiars. En primer lloc, va arribar el torn de l’oncle de Clàudia i, seguidament, del marit de Maria.

Després de la imposició dels corbatins i dels discursos de les Falleres Majors de 2023, va ser el moment de fer l’entrada dels màxims representants de 2024 de cada comissió, fent-los entrega d’un pergamí.

A continuació, va arribar el moment de proclamar a les noves falleres majors de Bétera per a 2024: Candela Magrener i Roselló (Fallera Major Infantil) i Nerea Ruiz Álvarez (Fallera Major), fent-los entrega d’un ram de flors i un pergamí.

Per a tancar l’acte, es va cantar l’himne de Bétera i de València, amb la presència del regidor municipal de Festes, José Martí i Gravette i el regidor d’Hisenda i 2n tinent d’Alcalde, Manuel Pérez i Salavert.

A continuació, adjuntem unes imatges cedides per la secretària de Junta Local Fallera de Bétera, Mireia Vitar i Maria Càceres, ja que la nostra redactora no va poder realitzar fotos ni vídeo perquè va estar presentant l’acte. Gràcies tant a Mireia com a Maria per la seua col·laboració.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia