Amb motiu del Dia Mundial del Turisme, des de l’àrea municipal de Turisme de Bétera, s’ha organitzaat per a aquest dissabte, 23 de setembre, en la Masia la Barraca (C/Pintor Francisco Lozano 2-A. Zona el Portón) la Mostra de Productes Agraris, Ecològics i de Producte Local.
Aquest esdeveniment donarà inici a partir de les 10.00 hores.
Amb el lema, “Turismo e inversiones verdes” persegueix l’objectiu principal de continuar complint els propòsits de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.
Amb aquesta Mostra volen promoure a Bétera una nova mirada ambientalment responsable, donant a conéixer i promocionant els productes locals i ecològics propis per a fer així un consum més responsable i sa.
A més, també es pretén posar en valor als nostres agricultors, comerciants i empresaris relacionats amb aquest àmbit que utilitzen productes respectuosos amb el medi ambient per a promoure així un Turisme més ecològic i responsable.
Bétera compta amb moltes varietats ecològiques, com és el cas de les taronges, tomaques, el garrofón o la magrana entre altres, i especialment, comptem amb una varietat local magnífica com és la Fava de Bétera.
Dia Mundial del Turisme

En 1979, l’Organització Mundial del Turisme (OMT) va proclamar el 27 de setembre com el Dia Mundial del Turisme, per a commemorar l’aniversari de l’aprovació dels seus Estatuts.

La declaració d’aquest dia va tindre lloc en Torremolinos. La data es considera a més apropiada perquè coincideix amb el final de la temporada alta de vacances de l’Hemisferi Nord, i el començament en la meitat sud.

El turisme és un sector que ha anat en augment en els últims anys. Cada vegada més persones s’aventuren a visitar llocs llunyans i integrar-se amb la gent del lloc, descobrint noves cultures i nous paisatges.

El creixement ha sigut tal que s’ha passat dels 25 milions de desplaçaments en 1950 fins als 1300 milions hui dia. Els ingressos provinents del turisme han passat des dels 2000 milions de dòlars a 1.260 bilions. Un creixement exponencial.

També a causa d’aquest creixement, és important conscienciar a la població sobre la necessitat de fer un turisme sostenible, que aporte beneficis a llarg termini als països i a les comunitats, ajudant al desenvolupament.

Les últimes celebracions del Dia Mundial del Turisme s’han centrat precisament en el turisme sostenible, amb el lema “Viatja, gaudeix, respecta”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia