Coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat que va del 16 al 22 de setembre, l’Ajuntament de Bétera, a través de la regidoria de Mobilitat, ha iniciat les obres de construcció d’un carril de ciclovianants en el municipi que permetrà als veïns i veïnes del nucli urbà accedir a la urbanització Lloma del Mas i viceversa.

Així ho han anunciat l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevio, i la regidora de Mobilitat, Gloria Campomanes, en una primera visita d’obra. “Sens dubte, un nou carril que amplia la xarxa de ciclovianants que volem per a Bétera i que segueix la línia de treball de l’àrea de Mobilitat per a ser cada dia un municipi més sostenible”, ha explicat Elia Verdevío.

Una labor que es realitza des d’aquesta regidoria encapçalada per Gloria Campomanes qui durant la visita ha destacat que “es tracta d’un traçat que fins al moment era un camí rural i que a partir d’ara es convertirà en un espai ciclopeatonal que potencie així els trasllats amb bicicleta i caminant de la nostra ciutadania”.

En aqueix sentit, la posada en marxa d’aquest carril permetrà també que els escolars del CEIP Lloma del Mas acudisquen al seu centre educatiu caminant o amb bicicleta fomentant, així, hàbits de vida saludable entre els estudiants. Una manera més d’impulsar el projecte educatiu municipal Camí a l’Escola que té com a objectiu principal afavorir l’accés als centres escolars de la localitat, de manera progressivament autònoma, de l’alumnat escolaritzat en els ensenyaments obligatoris.

A més, en aquest espai també s’habilitarà una part de la calçada per a vehicles agrícoles que es desplacen als camps i bancals amb accés en aqueixa zona.

Aquest traçat es realitza gràcies al Pla d’Inversions de la Diputació de València 2020/2021 i té una inversió de 48.395.23€.

Al mateix temps en aquesta actuació es deixarà preparada la instal·lació elèctrica perquè en una segona fase s’instal·len fanals que il·luminen el recorregut i permeten el pas dels veïns i veïnes a qualsevol hora del dia.

eixe sentit, l’àrea de Mobilitat del Consistori ha posat en marxa una campanya en les seues xarxes socials per a conscienciar i sensibilitzar als veïns i veïnes de la importància de ser més ecològics i sostenibles convidant a la ciutadania a aparar el cotxe i anar caminant, amb bicicleta o en transport públic.

Una campanya que s’uneix a la de la Generalitat Valenciana que aquest 22 de setembre i amb motiu del Dia Mundial Sense Cotxe permetrà als beterans i beteranes accedir al Metro de manera gratuïta durant tota la jornada.

En aqueix sentit, la regidora de Mobilitat ha volgut recordar, al costat de l’Alcaldessa, que “continuarem demandant a Ferrocarrils de la Generalitat que es reduïsca el temps de pas del Metro a Bétera”.

Una demanda que passa també perquè es realitze l’adequació de la doble via en el tram que discorre pel municipi i que permetria alleugerir la freqüència de pas dels Metros.

No obstant això, FGV ja treballa en un projecte per a l’estació del Horta Vella que permetrà la ubicació d’un nou pàrquing gratuït que a més comptarà amb l’adequació global de la zona executant vials d’accés tant per a trànsit rodat com mitjans no motoritzats i el tractament enjardinat de les restes de parcel·les confrontant. Una actuació que beneficiarà als veïns i veïnes però sobretot a aquells treballadors i treballadores del Parc Empresarial de l’Horta Vella. Un punt de partida que beneficia a Bétera per a les futures obres de doble via.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia