Ahir divendres, 22 de setembre, van donar inici les Festes de Moros i Cristians de Bétera.

Així, a les 19.30 hores, tenia lloc l’eixida de L’entraeta de les comparses cristianes i mores des de l’Avinguda de la Constitució pel tram de l’església de la verge dels Desemparats fins al castell del municipi. En aquest emplaçament es va dur a terme una xicoteta representació i un parlament de l’entrega de claus dels Moros als Cristians. En aquest parlament, va participar la nostra redactora, Carmen Sorlí i Contreras, com a narrador.

Posteriorment, hui dissabte 23 de setembre, es celebrarà l’entrada de Moros i Cristians amb una gran desfilada. Aquest acte també donarà inici a les 19.30 hores des de  l’Avinguda de la Constitució pel tram de l’església de la verge dels Desemparats. El recorregut de les comparses serà des del citat carrer, passant pel carrer Calvari, baixant pel carrer l’estació cap al carrer José Gascón Sirera fins a arribar a l’Ajuntament de Bétera. L’entrada al carrer José Gascón Sirera també serà presentada per la nostra redactora.

La música, l’espectacle i la festivitat no faltarà en aquesta jornada on tot el poble està convidat a gaudir al costat de les nostres comparses locals (comparsa cristiana El Cid, comparsa mora Almunia, comparsa mora Almohades) i les convidades d’altres pobles.

Les Festes de Moros i Cristians finalitzaran el pròxim diumenge, 24 de setembre, amb una cercavila que també eixirà des de l’Avinguda Constitució i finalitzarà en l’església de la Inmaculada Concepció. Allí se li farà una ofrena d’aliments al Santísim Crist de la Protecció i també està previst un volteig de campanes.

A continuació, adjuntem unes imatges de la jornada d’ahir. En els pròxims dies, oferirem un vídeo amb els diferents actes.

  • Fotos:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia