(EFE).- La residència universitària Resa Damià Bonet de València, situada en els voltants del campus de Tarongers, ha denunciat un atac vandàlic contra les seues instal·lacions protagonitzat per un centenar de joves durant la nit del passat dimecres.

Les imatges d’aquest succés -gravades des de dins de l’edifici atacat- s’han fet públiques en les xarxes socials i en les mateixes es pot observar com els atacants llancen botelles, ous i fins i tot tanques metàl·liques contra la façana de la residència, i es veu també l’estat de la via pública després d’aquest episodi.

Fonts de la residència han informat aquest divendres: “Més de 100 joves van acudir a les portes de l’edifici a increpar als nostres residents i embrutar la façana amb el llançament d’ous i fem”.

“Els nostres residents -han afegit- es trobaven en tot moment dins de les instal·lacions i davant el temor que la situació es complicara encara més, es va decidir cridar a les autoritats”.

La Policia Nacional ha informat que durant la nit del dimecres diverses patrulles es van desplaçar a la zona, alertades per crides veïnals, si bé no s’ha produït cap detenció ni s’ha concretat si s’ha aconseguit identificar a algun dels vàndals.

Aquest divendres, en el seu perfil de la xarxa social X (abans Twitter), l’alcaldessa de València, María José Catalá, ha condemnat “rotundament” aquests actes vandàlics i ha advertit: “No són quintades, és violència i incivisme i no ho tolerarem”.

La Universitat Politècnica de València (UPV) ha contactat amb les residències universitàries dels seus voltants per a “obtindre tota la informació possible i explorar també vies d’acció conjuntes” després de l’atac vandàlic contra les instal·lacions de la residència Resa Damià Bonet.

Així ho ha assenyalat el vicerector d’Internacionalització i Comunicació de la UPV, Jose Francisco Montserrat del Riu.

El vicerector ha mostrat la seua preocupació per aqueixos incidents, ocorreguts en els voltants del campus de Tarongers, i ha assegurat que “la seguretat i el benestar” dels seus estudiants són prioritaris, per la qual cosa vol “esclarir el que va passar i actuar d’acord”.

Ha destacat que aqueixos fets van ocórrer fora de les instal·lacions de la UPV, per la qual cosa no són estrictament responsabilitat de la universitat, si bé estan disposats a ajudar a les autoritats en el que siga necessari.

“Aquests incidents no reflecteixen per a res el comportament ni els valors de la majoria dels nostres estudiants, ni de l’esperit universitari que ens acompanya”, ha afirmat Montserrat, qui ha reivindicat que la UPV, com totes les institucions acadèmiques, és “una comunitat d’aprenentatge respectuosa i enriquidora”.

El vicerector ha manifestat finalment que estan treballant per a “assegurar que continue sent-ho i que aquest tipus d’esdeveniments no tinguen cabuda” en la UPV.

D’altra banda, una estudiant de la residència afectada ha explicat que la seua companya d’habitació i ella estaven intentant dormir quan van sentir uns crits i van traure el cap, encara que no van veure res perquè estan allotjades just a l’altra part, però quan va baixar l’endemà “feia olor fatal a ou, horrible”.

Hi havia corfes d’ou i tanques caigudes, ha assenyalat l’estudiant, que ha indicat que pel que sembla els qui van protagonitzar aquests fets eren “un munt de gent” que venien d’una altra residència amb la qual “sempre hi ha hagut rivalitat”, i ha admés que no els fa “molta gràcia” si aquest tipus d’actes “va a més”.

Una altra estudiant ha considerat que als protagonistes de l’incident se’ls va anar “una miqueta de la mans” i que el que va ocórrer “igual va ser excessiu” respecte a “el típic” d’altres anys, però ha considerat que “ja està solucionat” i ha opinat que se li està “donant molt de rebombori”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia