L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Bétera en bloc ha condemnat de manera rotunda i absoluta les pintades lgtbifóbiques que han aparegut en diversos punts de l’Albereda Escultor Ramón Inglés aquests dies. Unes pintades que en paraules de l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, “són inacceptables i no caben en una societat avançada. Perquè Bétera és diversa i tal idiosincràsia ha sigut i serà un pilar fonamental per a l’avanç i desenvolupament del nostre municipi”. Màxima quan des de l’àrea d’Igualtat del Consistori beterà es treballa continuadament en polítiques d’igualtat amb programes de sensibilització i prevenció dirigides al conjunt de la ciutadania i amb especial incidència en la població jove, per a la consecució dels objectius socials d’igualtat de tracte i oportunitats entre totes les persones.

“Volem que Bétera siga un municipi lliure, divers i orgullós de la seua gent”, ha recalcat la regidora de Drets Socials, Dona i Igualtat, Marisa Martínez; qui insisteix que “continuarem promovent polítiques que fomenten la igualtat entre la ciutadania i la diversitat, a la recerca de l’erradicació de la discriminació per raons de sexe, orientació sexual i identitat de gènere. Continuarem lluitant per la consecució de drets per a tots i totes, perquè volem ser un municipi referent en aquesta mena de polítiques d’igualtat”.

Entre ahir i hui el servei de neteja viària municipal ha procedit a l’eliminació d’aquestes pintures amb productes especials amb els quals s’han esborrat aquests missatges d’odi que han sigut rebutjats per l’Ajuntament i que, tal com afirma la regidora de Medi Ambient, Gloria Campomanes, “no sols enlletgeixen la diversitat que promovem en el nostre municipi sinó que a més danyen els espais urbans”.

A més, l’Ajuntament, davant aquesta situació, ha iniciat les diligències i denúncies pertinents enfront d’aquest delicte al qual s’incorpora l’agreujant d’odi que contempla el Codi Penal.

D’aquesta manera, Bétera, amb orgull, es reconeix en l’avanç social a través del respecte de totes les llibertats i totes les identitats, confirmades tant en l’ordenament jurídic nacional com en l’internacional.

“No deixarem de treballar perquè Bétera siga exemple de respecte, convivència i diversitat, construint entre tots i totes, un municipi més tolerant”, ha finalitzat l’Alcaldessa.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia