El passat divendres, 22 de setembre, van donar inici les Festes de Moros i Cristians de Bétera.

Així, a les 19.30 hores, tenia lloc l’eixida de L’entraeta de les comparses cristianes i mores des de l’Avinguda de la Constitució pel tram de l’església de la verge dels Desemparats fins al castell del municipi. En aquest emplaçament es va dur a terme una xicoteta representació i un parlament de l’entrega de claus dels Moros als Cristians. En aquest parlament, va participar la nostra redactora, Carmen Sorlí i Contreras, com a narrador.

Posteriorment, el dissabte 23 de setembre, es va celebrar l’entrada de Moros i Cristians amb una gran desfilada. Aquest acte també va donar inici sobre les 19.30 hores des de  l’Avinguda de la Constitució pel tram de l’església de la verge dels Desemparats. El recorregut de les comparses va ser des del citat carrer, passant pel carrer Calvari, baixant pel carrer l’estació cap al carrer José Gascón Sirera fins a arribar a l’Ajuntament de Bétera. L’entrada al carrer José Gascón Sirera també va ser presentada per la nostra redactora.

La música, l’espectacle i la festivitat no va faltar en aquesta jornada on tot el poble estava convidat a gaudir al costat de les nostres comparses locals (comparsa cristiana El Cid, comparsa mora Almunia, comparsa mora Almohades) i les convidades d’altres pobles.

Les Festes de Moros i Cristians van finalitzar el passat diumenge, 24 de setembre, amb una cercavila que també va eixir des de Casa Nebot i va finalitzar en l’església de la Inmaculada Concepció. Allí se li va fer una ofrena d’aliments al Santísim Crist de la Protecció i també un volteig de campanes.

A continuació, adjuntem unes fotos del dissabte i diumenge, ja que les de la primera jornada van ser ja publicades: clic ací. Indiquem que del dissabte no vam poder realitzar moltes fotos ni vídeo perquè la nostra redactora va fer el que va poder abans i durant la presentació de l’acte. També oferim un vídeo de les tres jornades.

  • Fotos:
  • Vídeo:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia