El Grup de Rondalla i Balladors Pensat i Fet” participarà els pròxims 14 i 15 d’octubre en unes actuacions, les quals formen part de la XX Campanya de Concerts d’Intercanvis musicals 2023 organitzada per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Així, en primer lloc, el 14 d’octubre es trobarà al Parc de Real de Marines per a actuar al costat del Grup de Danses i Rondalla el Fascar d’aquesta mencionada població. L’actuació es durà a terme a partir de les 19.00 hores.

D’altra banda, el 15 d’octubre, també actuarà a les instal·lacions de Casa Nebot de Bétera.  En aquesta ocasió, es rebrà la visita del ja citat del Grup de Danses i Rondalla el Fascar. L’actuació del diumenge dia 15 també donarà inici al voltant de les 19.00 hores.

Pensat i Fet” va nàixer al 2008 amb l’intenció de fomentar el folklore valencià i la pròpia cultura del poble. Aquesta agrupació balla tota classe de balls, com jotes, seguidilles, fandangos, boleros…

La seua fundadora i presidenta durant anys, Paqui Aloy i Segura, va formar part de molt jove d’una estudiantina (tuna) coneguda com “La tuna de Bétera”. Al llarg dels anys, aquesta formació desapareixeria i Paqui (qui toca la bandúrria) va seguir participant durant un temps en actes d’església com misses de boda, entre d’altres. Després d’estar una bona temporada sense pertànyer a cap formació, va ser en l’any 2007 quan a l’interpretar a la boda del seu fill ‘El Doctor Zivago‘, uns quants amics l’animaren per a crear una espècie de rondalla. Un dels principals fundadors també va ser Paco Navarro ‘El Naquerano‘. D’aquesta manera, es formava un grup de rondalla amb bandúrria, guitarra i guitarró.

A més, en maig de 2008, la Falla Gran Via del Sud rescatava les tradicionals ‘Creus de Maig’ i, per a l’ocasió, el seu grup de balls regionals comptava amb la col·laboració d’aquest grup de rondalla. Des d’aquest moment, començarien a caminar junts i es consolidaven com a Associació Cultural “Pensat i Fet“. El seu nom fa referència a la manera en què es va formar aquest grup.

Actualment, la seua presidenta és Amparo Garay i Cebrián.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia