El  temps va facilitar  que els veïns i veïnes de Bétera celebraren ahir, com és tradició, el Dia de la Comunitat Valenciana. Encara que amb un poquet de retard, els tabals i els dolçaines de la Colla Xe que burrà! obrien la processó cívica de 2023 en què van participar centenars de persones.

La processó va partir des de la Casa de la Cultura de Bétera encapçalada pels gegants que representen bona part de la història de la nostra terra: primer el Rei Jaume I i la seua dona, Na Violant d’Hongria, després un pagés que el mateix Rei Conqueridor va portar a València per repoblar esta terra i la mora, una representació dels expulsats després de la conquesta. Just radere dels gegants, el públic va poder gaudir de la Dança  interpretades pel grup de ball de la falla, i els Gegants de la Falla Gran Via de l’Est de Bétera.

Les cinc comissions falleres del poble també van estar presents així com les Falleres Majors de Bétera, Mª José Gelde i Lorena Cremades, qui van desfilar obrint pas a Real Senyera, protagonista de la processó amb motiu del 9 d’Octubre.

Les Obreres del 2024 van participar per primera vegada en un acte oficial de l’Ajuntament de Bétera, vestides amb els trages de hortolanes van repartir caramels a grans i majors, tal com mana la tradició d’aquesta celebració a Bétera.

Com no podia ser d’altra manera la pólvora també va tenir el seu protagonista a la Diada dels Valencians. Els Majorals de 2024, vestits amb bruses negres, es van penjar les seues caixes de fusta per oferir una coetà de Luxe que va il · luminar els carrers de Bétera.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia