La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Núria Montes, s’ha compromés a “fer costat al xicotet comerç i a l’artesania, oferint ajudes, formació i recursos perquè se’n pugen al tren de la innovació i la transformació digital”, i ha assegurat que “l’acció del Consell està plenament compromesa amb la labor d’aquests comerciants i artesans que són reflex de la nostra identitat i tradicions”.
Així s’ha pronunciat la consellera durant la inauguració de la 6a edició de Retail Future, un fòrum sobre digitalització i tendències per al xicotet comerç i l’artesania, organitzat pel Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana a través de la seua Oficina Patacó.
En la seua intervenció, Núria Montes ha ressaltat la labor dels xicotets comerciants i artesans com a “peces clau per a dinamitzar l’economia de la Comunitat Valenciana”.
Segons ha explicat, el comerç és l’activitat econòmica que compta amb més empreses dins del teixit productiu valencià, i la segona activitat econòmica que més persones empra després del sector públic, la qual cosa la situa “com a motor de creixement i desenvolupament dels nostres municipis i sostingues econòmic per a moltes famílies”.
“En aquest context -ha indicat Montes-, és crucial que el xicotet comerç i les empreses d’artesania no es queden arrere i adopten mesures innovadores que els permeten ser més competitius, per això, des de la Generalitat oferim inversió, capacitació, i sobretot, una mentalitat oberta al canvi per a acompanyar-los en aquesta transformació cap al futur”.
Núria Montes també ha destacat el “paper cohesionador” del territori que té el comerç local, que és el majoritari als pobles i ciutats de la Comunitat Valenciana, i ofereix un valor afegit “en conjugar tres factors: proximitat, coneixement del producte i atenció personalitzada”.