L’activitat va estar emmarcada dins del projecte d’intercanvi del centre i en ella també van participar alumnes francesos de l’institut Kreisker de Saint Pol de Léon.

L’alumnat de l’IES Els Alfàbegues de Bétera va participar durant el mes passat en una jornada de reforestació en les dunes del Saler. Durant l’activitat, en la qual també van participar alumnes de la localitat bretona de Saint Pol de Léon, que estaven realitzant una setmana d’intercanvi en el centre de la comarca del Camp de Túria, es van eliminar huit metres cúbics de Carpobrotus edulis, la qual cosa va suposar un total de 1150 kg de biomassa d’esta planta invasora que abunda en la zona.

D’altra banda, es va realitzar una plantació d’algunes de les espècies autòctones més característiques de l’ecosistema del cordó dunar, entre altres es van plantar 140 plançons de Lotus creticus i 40 de Eryngium maritimum. Finalment, es van sembrar àrees sense vegetació amb sement de les espècies Otanthus maritimus, Elymus farctus i Ammophila arenaria, de gran importància estructural per a ajudar a fixar el sistema de les dunes i mantindre l’equilibri de l’ecosistema d’este parc natural.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia