La portavoz municipal de Compromís, Papi Robles.

El partit polític Compromís ha presentat una denúncia contra l’alcaldessa de València, María José Catalá, davant la Fiscalia i l’Agència Valenciana Antifrau. L’acusació se centra en una “possible vulneració de la integritat i la protecció de menors i de víctimes de violència masclista”, així com una suposada infracció de la llei de Publicitat Institucional.

La portaveu municipal de Compromís, Papi Robles, ha expressat la seva preocupació per la seguretat de persones vulnerables, particularment dones víctimes de violència de gènere i menors, els qui presumptament van ser forçats a participar en un acte públic relacionat amb el lliurament d’habitatges públics de lloguer assequible.

Robles ha qualificat l’actuació de Catalá com “un acte molt greu”, acusant-la de tractar a les persones vulnerables com a mers elements decoratius per a la seva autopromoció política. “És indecent i pornogràfic l’ús que està fent de les institucions per a projectar-se políticament”, ha declarat Robles.

A més de la denúncia presentada a la Fiscalia per la integritat dels menors i les víctimes de violència masclista involucrats en l’acte municipal, Compromís ha interposat una segona denúncia davant l’Agència Valenciana Antifrau. Aquesta última acusació es basa en l’incompliment de la llei de Publicitat Institucional, que prohibeix els actes públics de lliurament de claus de béns immobles per part de persones amb càrrecs electes o alts càrrecs del govern.

Segons aquesta llei, el lliurament d’aquestes claus ha de ser realitzada pel personal funcionari competent i sense convertir l’acte en una posada en escena pública.

“O parem els peus a Catalá o no hi haurà cap mena d’ètica ni mirament en aquest Ajuntament. Hem de marcar-li els límits a aquesta senyora”, ha afirmat Robles, emfatitzant la importància d’establir límits ètics clars en l’administració municipal.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia