El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha fet un anomenat a la societat i a la classe política espanyola per a retornar a l’esperit original de la Constitució Espanyola, subratllant la seva rellevància en l’actual panorama polític del país. En el context de les celebracions del Dia de la Constitució en la Diputació de Castelló, Mazón va expressar el seu desig que es respecti el text constitucional, que segons ell, promou la pluralitat i la llibertat dins d’un marc democràtic i serè.

Mazón va criticar la tendència d’uns certs sectors a considerar la Constitució com una limitació a la llibertat, al·legant que la norma constitucional no sols permet, sinó que també facilita el debat i la reforma. “Sembla que solament hi ha llibertat fora de la Constitució”, va assenyalar, insistint que la Constitució no és una barrera, sinó un vehicle per a l’avanç i la reforma.

El president va defensar la importància de preservar i valorar la Constitució, especialment en un moment de polarització política i atacs als principis fonamentals que sostenen la societat espanyola. Va alertar sobre els riscos d’allunyar-se dels principis constitucionals i va destacar la necessitat d’un missatge d’esperança i unitat.

Mazón va fer referència a la situació actual d’Espanya, marcada per controvèrsies com la proposta d’una llei d’amnistia i altres qüestions que desafien el consens nacional. “Estem enmig d’un verificador d’El Salvador dient el que hem de fer”, va esmentar, posant l’accent en la importància de tornar a l’esperit d’unitat i consens que va caracteritzar la creació de la Constitució.

El president va concloure la seva intervenció advertint sobre els perills d’un xoc social i polític si no es reprèn l’esperit de diàleg i enteniment que representa la Constitució Espanyola.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia