Amb motiu de la commemoració del Dia de la Constitució, estudiants de 1r de l’ESO de dos col·legis de Bétera han participat en una jornada educativa especial. Organitzada per l’àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Bétera, l’activitat va buscar inculcar el valor i la importància de la Carta Magna en els joves de la localitat.

L’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, juntament amb diversos regidors del municipi, va donar la benvinguda als estudiants en el Saló de Plens. Verdevío va ressaltar la necessitat que els més joves comprenguin la rellevància de la Constitució com a pilar de la democràcia i la convivència harmònica en la societat.

L’esdeveniment es va centrar en familiaritzar als estudiants amb els principis fonamentals de l’Estat social i democràtic de dret, així com a proporcionar-los una comprensió contextual i històrica de la Constitució Espanyola de 1978. Per a això, es van emprar projeccions audiovisuals i altres recursos didàctics.

La regidor de Participació Ciutadana, juntament amb els seus col·legues de Joventut i Hisenda, van liderar aquesta jornada educativa, motivant als joves a llegir i entendre la Constitució. Van subratllar que la construcció d’una societat justa i equitativa només és possible mitjançant el respecte i seguiment dels valors i principis constitucionals.

Aquesta jornada educativa a Bétera representa un esforç per acostar l’administració local als escolars i fomentar en ells una consciència cívica i democràtica des d’una edat primerenca.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia