En un pas innovador cap a la inclusió i el suport a dones en situacions vulnerables, l’Ajuntament de Bétera, en col·laboració amb diverses entitats locals, ha activat una iniciativa clau durant aquesta temporada nadalenca. S’han introduït tres dispositius de traducció simultània, un avanç significatiu en l’atenció a dones amb experiència migratòria que enfronten situacions de violència de gènere. Aquesta mesura cobra especial rellevància considerant la diversitat cultural de Bétera, que alberga a més de 90 nacionalitats.

La implementació d’aquests dispositius s’emmarca dins dels esforços de l’Ajuntament per millorar l’eficàcia del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, específicament en l’aplicació de la seva mesura 73. Aquesta mesura busca promoure Unitats de Suport en l’àmbit local que operin sota principis d’atenció permanent, actuació urgent, especialització en serveis i multidisciplinarietat professional, contribuint a la identificació i seguiment individualitzat de víctimes de violència de gènere.

Elia Verdevío, l’Alcaldessa de Bétera, ha destacat la labor de l’equip tècnic de l’àrea de Dona i Igualtat, que treballa conjuntament amb la Policia Local i la Guàrdia Civil per a protegir i salvaguardar el benestar de les dones a Bétera. “El nostre objectiu és equipar a aquests professionals amb eines que els permetin realitzar la seva labor de manera impecable en benefici de les dones”, va assenyalar Verdevío durant el lliurament dels traductors.

Aquests dispositius, que faciliten la traducció en més de 90 idiomes tant oralment com en documents, també inclouen un xat per a coordinació immediata entre la regiduría de Drets Socials, el EMUBE (Equip Dona de Bétera), i la Guàrdia Civil de Bétera.

Marisa Martínez, regidora de Drets Socials, ha ressaltat que el propòsit principal és superar la barrera idiomàtica per a dones en situació de violència de gènere que requereixin assistència, millorant la seva atenció i oferint un servei igualitari.

El llançament d’aquests dispositius coincideix amb l’època nadalenca, un període en el qual tradicionalment es registra un augment en situacions crítiques relacionades amb la violència de gènere i altres formes de violència masclista, com les agressions sexuals. “Des de l’Ajuntament, volem reiterar la necessitat d’oferir tots els recursos disponibles a les dones del municipi perquè sàpiguen que no estan soles i per a desitjar unes festivitats sense violències masclistes”, va concloure Verdevío.

Aquest avanç representa un pas crucial cap a una atenció més inclusiva i efectiva per a totes les dones a Bétera, reforçant el compromís del municipi amb la igualtat i la protecció enfront de la violència de gènere.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia