El món del futbol està de dol després de la pèrdua d’Ángel Castellanos, exjugador emblemàtic del València CF i figura destacada en la història del club durant les dècades de 1970 i 1980. El club de Mestalla va confirmar aquest dimarts la defunció de Castellanos als 71 anys, recordant-lo com un heroi que va contribuir significativament a la conquesta de tres títols històrics.

En honor al seu llegat, el València CF ha anunciat que es guardarà un minut de silenci abans del seu pròxim partit contra el Vila-real a Mestalla. Aquesta commovedora mostra de respecte i afecte s’ha vist acompanyada per missatges de condolença d’altres clubs, incloent-hi el Llevant, Vila-real, Athletic i València Basket, tots expressant el seu pesar i solidaritat amb la família i amics de Castellanos.

Originari de Miguelturra, Ciudad Real, Castellanos va començar la seva carrera en Primera Divisió amb el Sabadell, i més tard es va unir al Granada, on va jugar quatre temporades en l’elit. No obstant això, va ser el seu traspàs al València en 1974, després del descens del Granada, la qual cosa va marcar l’inici d’una era daurada per a ell i per al club valencià, on va militar durant deu anys.

El descens del València en 1985 va marcar un final agredolç per a la trajectòria de Castellanos en l’equip, abans de retirar-se del futbol professional després d’una última temporada en Segona B amb el Granada, equip que anys més tard li honraria nomenant-ho president d’honor. El Granada també ha expressat la seva tristesa per la pèrdua de Castellanos a través de les seves xarxes socials.

Conegut per la seva distintiva barba, Castellanos va ser una figura clau en l’equip del València que va conquistar la Copa del Rei en 1979, sent titular en la final on dos gols de Mario Alberto Kempes van assegurar el títol enfront del Reial Madrid. Encara que no va ser titular en la final de la Recopa d’un any després contra l’Arsenal, la seva intervenció va ser decisiva en marcar el tercer gol del València en el torn de penals. Posteriorment, va ser titular en tots dos partits de la Supercopa d’Europa contra el Nottingham Forest, guanyant el seu últim títol amb el club.

Diagnostificado amb Alzheimer en els últims anys, Castellanos va tenir l’oportunitat de visitar Mestalla per última vegada en 2019 durant el partit de llegendes del club com a part dels actes del centenari, acompanyat pel seu excompany Manuel Botubot i participant en una foto de grup, deixant un record inesborrable en el cor dels aficionats del València CF.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia