Carlos Mazón, president de la Generalitat i membre del Partit Popular, ha expressat la seva preocupació davant el que percep com una postura hostil del Govern d’Espanya cap al transvasament Tajo-Segura. Segons Mazón, durant els últims cinc anys sota l’administració de Pedro Sánchez, s’han produït 30 reduccions en la transferència d’aigua des del transvasament cap a la conca receptora.

En el context d’una conferència impartida pel conseller de Sanitat, Marcià Gómez, en el Fòrum Alacant, Mazón ha manifestat la seva inquietud sobre la dependència d’Espanya respecte a les condicions meteorològiques per a la distribució de l’aigua. Va afirmar que Espanya posseeix suficients recursos hídrics, sempre que s’administrin adequadament.

Mazón s’ha mostrat “més que pessimista, alarmat” per l’actitud constant del Govern central, al qual qualifica de “antitransvasament”, i ha instat una disposició oberta al diàleg per part de l’Executiu. El Consell, liderat per Mazón, ha sol·licitat al Govern la designació de representants per a la Mesa de l’Aigua que s’establirà en la Comunitat Valenciana. Malgrat no haver rebut encara resposta, el president valencià espera que el Govern mostri interès per participar en aquestes converses.

En cas contrari, Mazón consideraria que hi ha una “poca sensibilitat” per part del gabinet de Pedro Sánchez cap a una qüestió de vital importància per als interessos de la Comunitat Valenciana. Això podria portar a la regió a continuar depenent de les precipitacions per al seu proveïment d’aigua.

Respecte a la situació actual, Mazón ha assenyalat que existeix suficient aigua per al consum humà fins al pròxim estiu, però ha emfatitzat la necessitat de precipitacions tant per al present com per a després de l’estiu pel que fa al reg agrícola.

El president ha criticat l’estratègia del Govern de Sánchez de centrar-se en la dessalinització, argumentant que és un mètode costós en termes energètics, “quatre vegades més car”, i poc sostenible des del punt de vista mediambiental.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia