Del 24 al 28 de gener, Bétera serà present en la Fira Internacional de Turisme (FITUR), mostrant el millor de la seva cultura i tradicions. Així ho ha anunciat l’Alcaldessa, Elia Verdevío, qui va afirmar que l’objectiu és portar el nom de Bétera més enllà de les seves fronteres, mostrant el patrimoni, les festivitats, la cultura, les tradicions i la gastronomia del municipi. Aquest esforç es realitzarà en col·laboració amb la Diputació de València, en el seu estand de València Turisme.

María Benimeli, regidora de Turisme, va explicar que la participació de Bétera en FITUR s’enfoca a promocionar els seus recursos turístics i fer costat als empresaris del sector turístic local perquè es donin a conèixer a gran escala. També es busca conèixer noves empreses i propostes turístiques que puguin implementar-se a Bétera i millorar l’experiència turística a nivell local.

Una de les activitats destacades serà un showcooking per part del restaurant local “La Volteta”, que es durà a terme el 24 de gener a les 16:00h. L’empresari Vicent Escribá prepararà un plat especial amb la “fava de Bétera”, una varietat autòctona de fava inclosa en el catàleg valencià de varietats tradicionals d’interès agrari.

A més, Bétera compta amb nombrosos atractius turístics com els jaciments arqueològics de la Torre Bofilla, una alqueria islàmica del segle XI, i la vila romana de l’Horta Vella, destacant pel seu circuit termal de l’època imperial romana. Un altre element patrimonial és es castell i el Palau dels Boïl, tots dos declarats Monument Històric Artístic Provincial i Bé d’Interès Cultural.

Durant FITUR, també es promocionarà la Festa dels Alfàbegues, celebrada del 12 al 22 d’agost, una de les festivitats més emblemàtiques de Bétera, coneguda pel seu vincle amb la pólvora i la passió per la pirotècnia entre els seus habitants.

A més, es distribuiran diversos fullets informatius sobre els recursos turístics de Bétera en l’estand de la Diputació de València, permetent als visitants emportar-se a casa una part de la riquesa cultural i turística d’aquesta vibrant localitat valenciana.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia