Bétera ha viscut recentment un esdeveniment històric amb la baixada i restauració de la campana major de la Torre-Campanar de l’església de la Puríssima Concepció. L’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, al costat de membres de l’equip de govern, han estat presents durant tot el procés de restauració, que ha requerit de dos dies de treball meticulós per part dels tècnics especialitzats. Aquest procés va incloure la desinstal·lació de la campana i la seva posterior baixada amb l’ajuda d’una grua.

Durant la seva visita a la Torre-Campanar, l’Alcaldessa va emfatitzar la importància de preservar i mantenir el patrimoni de Bétera. Va destacar el paper de la Colla de Campaners local, que s’encarrega del patrimoni sonor de la ciutat i el toc manual de la qual de campanes ha estat declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO des de 2022.

La Torre-Campanar i el Castell són dos dels principals símbols visuals de Bétera. Actualment, el Campanar alberga diverses campanes importants, inclosa la campana major, coneguda com Santíssim Crist de la Protecció, que pesa 725 kg i data de 1998. Aquesta segona fase de restauració busca retornar a la campana major el seu color original i restaurar el seu jou de fusta, una labor ja realitzada anteriorment amb altres campanes de la torre.

Durant el procés de restauració, els tocs de campana seran modificats, i seran les campanes de Crist Rei, Sant Vicent i Sant Josep les que ressonaran en el municipi. A més, la Colla de Campaners ha llançat la campanya “Apadrina un trosset de la Campana” per a recaptar fons per a la restauració.

Aquest projecte subratlla el compromís continu de Bétera amb la restauració, conservació i manteniment del seu ric i divers patrimoni.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia