Quinze joves de Bétera estan llestos per a embarcar-se en una experiència educativa i cultural única a Brussel·les, del 22 al 24 de febrer, gràcies al projecte BETTER-UE. Aquest programa, impulsat per l’Ajuntament de Bétera a través de la regiduría de Fons Europeus i Joventut, té com a objectiu principal fomentar la participació de la joventut local en la vida política europea i aprofundir el seu coneixement sobre el funcionament de les institucions de la Unió Europea.

En una reunió organitzada per l’Ajuntament amb les famílies dels participants, es va informar detalladament sobre el programa d’activitats planejat i els preparatius necessaris per al viatge. L’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, va destacar la importància d’aquests projectes europeus per als joves, considerant-los una valuosa oportunitat d’aprenentatge i creixement personal. A més, es van lliurar maletes personalitzades als joves perquè comencin a preparar el seu equipatge per a l’aventura.

Durant la seva estada a Brussel·les, els joves gaudiran d’un programa divers que inclou visites al Parlament Europeu, la Representació Permanent d’Espanya davant la UE i el Parlamentarium, on participaran en jocs de rols que els submergiran en el funcionament de la UE i els permetran experimentar la sensació de ser Eurodiputats per un dia. També tindran l’oportunitat d’explorar la rica cultura belga a través d’una visita guiada pel centre històric de Brussel·les i un viatge a Gant, sense oblidar la degustació dels famosos gofres i xocolates belgues.

La regidora de Fons Europeus i Joventut, Diana Zaragozá, va subratllar l’esforç per oferir una experiència integral que permeti als joves conèixer Brussel·les des de diverses perspectives. El projecte BETTER-UE, llançat al setembre de l’any passat, ha aconseguit despertar l’interès de la joventut de Bétera a la Unió Europea, culminant amb aquest viatge que promet ser inoblidable per als participants.

Amb la finalització d’aquest viatge, no sols es tanca un capítol del projecte BETTER-UE, sinó que també s’obre la porta a futures iniciatives que continuaran acostant als joves de Bétera a la Unió Europea. L’Alcaldessa Verdevío ja anticipa la pròxima convocatòria del projecte per a 2024, reafirmant el compromís del municipi amb l’educació europea i la participació activa dels joves en el context polític i social de la UE.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia