La Conselleria d’Educació ha presentat als sindicats, en la Taula Sectorial, les innovacions en el procés d’admissió per al curs 24-25, destacant la proposta del districte únic com a principal canvi, segons ha comunicat la Generalitat en un comunicat.

La nova regulació busca prioritzar la llibertat d’elecció del centre educatiu, eliminant les restriccions geogràfiques imposades per la zonificació. D’esta manera, les famílies tindran la llibertat de seleccionar el centre educatiu que millor s’adapte a les seues preferències i valors, segons va detallar Jorge *Cabo, director general de Centres Docents.

A més, es reforça l’accés telemàtic al procés d’admissió per a simplificar tràmits, reduir la burocràcia i promoure la transparència. Això es realitzarà amb un suport especial a les famílies que manquen d’accés a mitjans telemàtics, assegurant una participació equitativa en el procés.

Quant a l’organització del procés d’admissió, s’establixen tres fases (ordinària, extraordinària i contínua) per a gestionar de manera eficient les sol·licituds, permetent la participació de l’alumnat sobrevingut en qualsevol moment del curs escolar. Esta estructura brinda flexibilitat i garantix una atenció adequada a totes les sol·licituds rebudes.

S’implementen canvis en l’assignació de punts, donant prioritat a la igualtat d’accés a l’educació i considerant situacions especials com la custòdia compartida i la situació d’acolliment familiar. A més, es proposa la publicació de vacants en tres etapes del procés ordinari.

Esta proposta ha generat rebuig per part de Comissions Obreres, que sol·licita la retirada del projecte per considerar que “afavorix la segregació escolar i beneficia els interessos de la patronal de l’escola privada concertada amb fons públics”.

El sindicat advoca per un model educatiu de proximitat i que garantisca la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat. Consideren que el districte únic té efectes *fragmentadores en la societat i advoquen per suficients centres educatius públics en totes les àrees d’influència per a garantir la cobertura de l’escola pública per tot l’alumnat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia