El president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, ha instat el president del Govern, Pedro Sánchez, a proporcionar estabilitat i un tracte just a la Comunitat Valenciana.

En un desdejuni de premsa organitzat en el Fòrum Europa i presentat pel president de la Generalitat, Carlos Mazón, Navarro va expressar la necessitat que el president del Govern reconega l’existència d’altres regions i va advocar per un tracte equitatiu.

Navarro va criticar l’amenaça de multes a empreses que es van traslladar de Catalunya, qualificant-la de “broma”. Va afirmar que les empreses han de tindre la llibertat de decidir invertir en entorns amb estabilitat política i social, i va assenyalar la falta d’esta estabilitat a Catalunya com a justificació per a la reubicació d’algunes empreses.

El president de la CEV va anunciar el seu compromís de buscar la igualtat a través d’una presència contínua del lobby valencià a Madrid, demandant més inversions territorials, especialment a Alacant, suport a la indústria a Castelló, solidaritat amb l’aigua, suport al Corredor Mediterrani i un finançament just.

Això últim inclou la condonació del deute i la creació d’un fons de transició compensatori per a abordar les injustícies patides per la Comunitat. Navarro va subratllar la necessitat de certitud per als empresaris i va exigir coherència i seguretat tant del president com de l’oposició.

Quant a les tensions polítiques, va recordar la tranquil·litat en el primer mandat de Ximo Puig, però va criticar el segon pacte de Govern en el qual Puig “tenia a l’oposició dins del Govern”. També va retraure a la ministra de Treball, Yolanda Díaz, la seua confrontació amb el president de la CEOE, Antonio Garamendi, present en l’esdeveniment.

El desdejuni va comptar amb la participació de la ministra Diana Morant i diversos secretaris d’Estat, alcaldes i rectors universitaris de la Comunitat Valenciana. Carlos Mazón va destacar la importància de l’ampliació del port de València, la millora del finançament autonòmic i les necessitats hídriques, alineades amb els objectius de la CEV. En eixir de l’esdeveniment, el president va afirmar que Pedro Sánchez no ha convocat la Conferència de Presidents autonòmics i el va atribuir a la negativa de Puigdemont, mentres Navarro va insistir que la Comunitat no es resignarà a la injustícia.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia