Avui, 26 de febrer, els reis arriben a València per a expressar la seva solidaritat amb els afectats pel devastador incendi ocorregut dijous passat en dos blocs d’un edifici residencial en el barri de Campanar. En un discurs pronunciat en el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Felip VI va anunciar aquesta visita per a compartir el dol de tota València, que considera també el dol de tota Espanya.

En les seves paraules, el rei va recordar emocionat a les víctimes, els ferits i les seves famílies, destacant que el duel a València és compartit per tota la nació. La reina i ell tenen la intenció de traslladar aquest sentiment durant la tarda d’avui en una trobada amb els valencians afectats per la tragèdia, expressant el seu suport i solidaritat.

L’arribada dels reis està prevista per a la tarda, després que el cap de l’Estat completi la seva agenda a Barcelona, on inaugura el MWC 2024, la major fira mundial de tecnologia mòbil. S’espera que, al costat del president de la Generalitat, Carlos Mazón, i l’alcaldessa de la capital, María José Catalá, visitin la zona dels dos edificis afectats i dialoguin amb alguns dels veïns damnificats.

La visita real se suma a la del president del Govern, Pedro Sánchez, que va estar a València el divendres oferint tota l’ajuda necessària, i a la del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, qui va visitar la zona el dissabte al costat d’autoritats locals. La intensitat de l’incendi va deixar completament calcinades els 138 habitatges de l’edifici.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia