Bétera ha inaugurat oficialment les celebracions falleres amb una Crida que va tenir lloc aquest dissabte en els voltants del seu castell. Candela Magraner I Rosselló i Nerea Ruiz I Álvarez, Falleres Majors Infantil i Major de Bétera, respectivament, van ser les encarregades de donar l’esperat crit que marca l’inici de les Falles, convidant a tots a gaudir de “les millors festes del món”.

La cerimònia va comptar amb la presència de l’alcaldessa del municipi, Elia Verdevío, el regidor de Festes, José Vicente Martí, membres de la Corporació Municipal, així com la Junta Local Fallera i les Falleres Majors i Presidents de les cinc comissions: Falla La Barraca, Falla l’Albereda, Falla Carraixet, Falla Gran Via de l’Est i Falla Gran Via del Sud.

Abans de la Crida, les Falleres Majors de Bétera i les màximes representants de les comissions falleres van deixar les seves paraules i signatures en el llibre d’honor de l’Ajuntament, immortalitzant les seves emocions i contribuint a la història de Bétera.

L’espurna de les Falles de Bétera es va encendre amb la Crida i les crides de les Falleres Majors de cada comissió, els qui, en cada intervenció, enarborant els estendards, van expressar el seu entusiasme per gaudir de les Festes de Sant Josep.

Posteriorment, Candela Magraner i Nerea Ruiz van dirigir un missatge a totes les falleres i fallers de Bétera, convidant-los a gaudir d’unes festivitats plenes de germanor i bon ambient.

L’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, va prendre la paraula destacant la importància d’aquestes festes com a símbol d’unitat, alegria, foc, pólvora i música. Va posar l’accent en la labor significativa realitzada per la Junta Local Fallera i les Comissions per a mantenir vives les tradicions i transmetre-les a les futures generacions, sempre des de la responsabilitat, el sentit comú i el civisme.

Elia Verdevío va lliurar les claus del municipi a les Falleres Majors, Candela Magraner i Nerea Ruiz, al costat del regidor de Festes, José Vicente Martí.

La figura de la dona com a Fallera va ser un dels moments més emocionants i representatius d’aquesta Crida 2024, destacant l’evolució de la dona al llarg de les civilitzacions fins a convertir-se en una Fallera. Les imatges de les Falleres Majors de Bétera, Candela Magraner i Nerea Ruiz, van marcar aquest moment especial, seguit de les representacions dels màxims representants de les cinc comissions de Bétera, els qui van ser aclamats en cada intervenció.

L’espectacle audiovisual projectat en la façana de l’emblemàtic castell va deixar impactats als espectadors, destacant la presència i paper significatiu de la dona. Elements com a jocs típics, esbossos de monuments i el foc purificador van ser representats, culminant amb un castell de focs artificials que va il·luminar el cel de Bétera i va posar fi a la Crida.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia