La Comunitat Valenciana es prepara per a un cap de setmana plenament faller en la seva capital i altres municipis de les tres províncies amb un clima en general estable i buidat, acompanyat de temperatures pròpies de la primavera abans de l’ascens de les màximes previst per al dilluns, juntament amb vents que es preveuen fluixos.

El dissabte, el cel lluirà poc nuvolós o buidat, amb una tendència a l’aparició d’intervals de núvols alts a la tarda. En les àrees costaneres, s’esperen probables boires i boires, que podrien persistir localment en la meitat nord, segons informa l’Agència Estatal de Meteorologia.

Les temperatures romandran estables i el vent bufarà fluix i de direcció variable, amb predomini de la component sud en les hores centrals en el litoral.

Per al diumenge, s’espera un predomini de cel poc nuvolós amb la presència de núvols alts. En les zones costaneres, hi haurà intervals de núvols baixos, boires i bancs de boira, que podrien ser persistents localment. El vent serà fluix i variable, amb predomini de les components aquest i sud a la tarda.

Quant al divendres, la Aemet pronostica un cel majorment buidat, amb tendència a la presència d’intervals de nuvolositat mitjana i alta a la tarda. Al matí, s’esperen possibles estrats baixos i boires en les àrees costaneres de Castelló, sense descartar la formació de bancs de boira.

Les temperatures mínimes experimentaran un ascens, especialment notable en les àrees costaneres, mentre que les màximes mostraran un ascens en el litoral i romandran sense canvis o experimentaran un lleuger descens a l’interior. El vent serà fluix, principalment de l’oest, ocasionalment moderat en la meitat sud al matí i girant a sud fluix a moderat en el litoral durant les hores centrals del dia.

Quant a les temperatures extremes registrades en les últimes vint-i-quatre hores en les tres capitals de província, s’han situat en:

Castelló: 19,3 i 9,4 graus
València: 18,4 i 12,9 graus
Alacant: 20,1 i 11,1 graus

Imprimir article
Comenta aquesta notícia