Les recentment concloses Falles de 2024 s’han caracteritzat per ser les “més càlides” des de 2002, amb una temperatura mitjana que va superar en 2,5 graus la mitjana normal. Per segon any consecutiu, no hi ha hagut precipitacions durant la setmana central de les festivitats, un contrast notori amb anys anteriors, segons informa l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Malgrat la creença popular que sempre plou algun dia durant les Falles, les dades mostren que gairebé la meitat de les setmanes falleres no registren pluges d’importància, i enguany ha estat un d’aquests casos en els quals València s’ha mantingut seca, segons assenyala la Aemet.

Les condicions climàtiques han donat lloc a “unes Falles 2024 molt càlides, amb una temperatura mitjana 2,5 graus superior a la mitjana normal”, destaca l’agència meteorològica. A més, subratlla que per segon any consecutiu, la pluja ha brillat per la seva absència durant la setmana fallera a València, marcant una tendència contrastant amb anys anteriors.

Després del final de les festivitats, durant les quals també s’han experimentat moments de densa boira, aquest dimecres s’observen núvols baixos i boires en gran part de la província de València, informa la Aemet. No obstant això, assenyala que la capa de núvols baixos és superficial, amb un topall inferior a mil metres.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia