L’Audiència de València ha donat inici aquest dijous a les 10.30 hores al judici pel cobrament de comissions il·lícites relacionades amb les concessions d’ITV i parcs eòlics en la Comunitat Valenciana. Aquest procés judicial col·loca en el banc dels acusats a l’exministre i expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, al costat d’altres catorze persones.

Zaplana va arribar a la Ciutat de Justícia de València a les 9.45 hores, expressant als periodistes el seu desig que comenci el judici. En ser interrogat sobre la seva declaració, va assenyalar que no li corresponia parlar aquest dia.

Prèviament, també van ingressar al recinte l’excap de gabinet de Zaplana quan era president de la Generalitat, Juan Francisco García, qui va expressar el seu anhel que comenci i acabi el judici, i l’expresident de la Generalitat José Luis Olivas, limitant-se a saludar als mitjans.

L’empresari José Cotino va manifestar el seu entusiasme per l’inici de la vista, mentre que Miguel Barceló, col·laborador de Zaplana, va expressar el seu desig que acabi aviat i va guardar silenci sobre possibles pactes amb la Fiscalia.

Després de dos ajornaments anteriors, el judici va començar amb les qüestions prèvies. Aquesta primera sessió és part de les 40 previstes fins a juny.

En aquesta macrocausa, a més de Zaplana i Olives, estan sent investigades altres tretze persones, incloent-hi membres de la família de Juan Cotino i diversos empresaris.

L’inici del judici arriba gairebé sis anys després de la detenció de Zaplana al maig de 2018. Després de passar un període a la presó fins a febrer de 2019, va estar hospitalitzat en La Fe a causa d’una malaltia oncològica.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia