L’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, ha qualificat com a “fascinant” la iniciativa europea “Icones de la història: celebrant a les dones com a pilars de referència”, coneguda com a HERSTORY. Aquest projecte, presentat des de l’àrea de Fons Europeus del Consistori, forma part de la convocatòria Xarxes de Ciutats del programa CERV (Ciutadania, Igualtat, Drets i Valors).

HERSTORY té com a objectiu identificar i destacar a dones exemplars que serveixin d’inspiració en diverses àrees de la societat. Segons l’Alcaldessa, aquesta iniciativa “pretén reforçar el compromís amb les dones i posar en valor el seu empoderament, així com promoure la igualtat de gènere”.

L’Ajuntament de Bétera, amb la col·laboració de la regidoria de Dona i Igualtat, ha elaborat aquesta proposta juntament amb la Fundació FINNOVA. La resolució del projecte es coneixerà entre els mesos d’agost i setembre d’aquest mateix any.

Segons la regidora de Fons Europeus, Diana Zaragozá, “HERSTORY busca catalitzar avanços cap a una societat més integradora i equitativa, utilitzant el llegat de dones exemplars com a guia per a les futures generacions”.

A més de celebrar el paper de les dones, HERSTORY advoca pel seu empoderament i fomenta un llegat que perduri generacionalment. Així mateix, d’acord amb l’objectiu de fomentar les xarxes de col·laboració entre ciutats, el projecte implica els municipis en un esforç conjunt per aconseguir la igualtat de gènere.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia