En un esforç per enfortir els llaços comunitaris i promoure la inclusió, Bétera s’embarca en un innovador projecte europeu anomenat INTEGRITY, presentat recentment en la convocatòria Erasmus+ KA220-YOU – Cooperació en associacions juvenils.

L’objectiu central d’aquesta iniciativa és capacitar als joves perquè es converteixin en agents de canvi, fomentant la seva participació activa en la societat i promovent la igualtat i la justícia. “Aquest projecte apunta a fer costat a la ciutadania migrant”, va destacar l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, qui va subratllar el compromís del municipi a crear un entorn més inclusiu i solidari. “La nostra labor com a gestors municipals compromesos és transformar a Bétera en un municipi acollidor, i aquest canvi comença generant consciència entre els nostres joves, perquè les futures generacions actuïn en pro de l’equitat social”, va agregar.

El projecte, segons va explicar la regidora de Fons Europeus, Diana Zaragozá, “ha estat dissenyat per a fomentar la iniciativa i conrear un fort sentit de responsabilitat social entre els joves de Bétera, en col·laboració amb altres joves, agents socials, col·lectius i associacions de migrants dels diferents municipis participants”.

Bétera lidera aquest projecte juntament amb socis europeus com Finnovaregio i Pour La Solidarite de Bèlgica, Un Monde Migrant de França, i Lideri na Budeshteto de Bulgària.

El projecte, desenvolupat per l’àrea de Fons Europeus de l’Ajuntament de Bétera en col·laboració amb la Fundació FINNOVA, està a l’espera de la resolució final per a la seva implementació a la fi d’any. S’ha sol·licitat un pressupost de 250.000€, amb el qual els socis organitzaran un programa d’activitats que principalment promouran habilitats socials i interculturals entre els joves, equipant-los amb eines per a analitzar críticament la informació i no sucumbir a missatges d’odi o notícies falses.

En línia amb els objectius de la Unió Europea de connectar amb els joves i promoure la solidaritat, INTEGRITY també abordarà la importància de les ciutats inclusives i la participació dels joves en àrees rurals, inclosa Bétera. Aquest projecte aspira a construir ponts entre comunitats, fomentant una societat més cohesionada i compromesa amb la diversitat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia