En 1988 es va commemorar per primera vegada el 28 de maig com el Dia d’Acció Global per la Salut de les Dones. Segons l’Organització Mundial de la Salut, aquest dret implica gaudir d’un òptim estat de benestar físic, mental i social, i no sols l’absència de malaltia o malestar.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Bétera, a través de l’àrea de Dona i Igualtat, se suma un any més a aquesta commemoració, amb un compromís explícit en el desenvolupament de programes i actuacions que tinguin en compte a les dones del municipi i el seu dret a la informació i accés a recursos en matèria de salut.

“Volem conscienciar a totes les dones de Bétera sobre la importància de gaudir d’una salut de qualitat durant tot el cicle vital, no sols a nivell físic sinó també a nivell mental i social. Per tant, des de l’Ajuntament promovem polítiques per a reafirmar i garantir el dret de totes les nostres veïnes a gaudir d’una salut integral”, va destacar l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

En aquesta línia, la regidora de Dona i Igualtat, Marisa Martínez, va indicar: “Pretenem construir autonomia a través de la prevenció i la promoció de la salut entre les dones de Bétera. En conseqüència, hem organitzat un programa d’activitats gratuïtes obertes al públic per a commemorar aquest dia i recordar a les nostres veïnes la importància de l’autocura”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia