Vicent SorliOPINIÓ
Vicent Sorlí, PSPV-PSOE de Bétera

El Partit Socialista ha perdut les eleccions generals i ací al País Valencià, sino de forma escandalosa, sí que preocupant, molt preocupant, quedant-se com a quarta força política, de manera que quan arribe el moment caldrà demanar responsabilitats als actuals dirigents del PSPV-PSOE.

Però ara ens toca saber perdre i aquesta actitud implica: fidelitat al partit (que no a les persones), coherència amb les idees que generen el projecte socialista i especialment resistir, en política saber resistir és una capacitat necessaria per anar endavant. Ortega y Gasset deia: “las ideas se tienen, en las creencias se esta”. Si els socialistes som coherents amb les nostres idees, i hem de ser-ho, tard o prompte eixirem d’aquesta voràgine.

En realitat, i és el meu punt de vista, estes eleccions les han guanyat els grups mediàtics, que pensant amb els índexs d’audiència i amb els seus interessos comercials , varen saber aprofitar-se de dos productes a priori diferents, però amb la mateixa finalitat,  que no era altra  que ampliar el seu poder i la seua  influència en el món mediàtic per mitjà de la política.  Este raonament personal em genera una pregunta: quan la gent votava als partits “emergentes”, sabien que votaven  i a qui votaveñ.

No seré jo qui diga a qui hi ha que votar la gent,  només faltaría, cadascú vota el que vol, tenint la llibertat de fer-ho, eixa llibertat  lluitada i recuperada per la vella política, la de les idees.

Ells, “los emergentes”, tant sols aporten creences, les seues creences. Anem  a vore que passa.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

  1. Comence a estar farta de que es qüestione als votans dels nous partits emergents. Farta de que es pense que ens hem apuntat a la novetat sense tindre en compte les idees. Doncs no, o almenys no tots. En contra del que puga semblar hi ha un gran nombre de votants que hem consultat els programes electorals, hem anat als mítings i hem llegit els diaris. També veiem la televisió, però anem un poquet més enllà i meditem el vot de manera responsable.
    Els votants d’esquerres en esta ocasió hem tingut moltes opcions i, és el meu cas i el de moltes altres persones que conec, hem triat valorant l’actitud i aptitud dels líders però també els programes electorals i com no, la trajectòria del partits. El PSOE està de “bajonazo” i això s’ha demostrat en les dos últimes convocatòries electorals.
    Ací a la Comunitat Ximo Puig ha tingut la sort de coincidir amb Mònica Oltra en la mateixa època, igual que Pablo Iglesias ha lluitat per aconseguir el suport de Compromís a les generals, una bona jugada, molt bona. Un tio intel·ligent. Unir-se als millors animals polítics i a aquells que han sacsejat el panorama polític en els últims anys amb un nou llenguatge i una nova manera d’entendre la política.
    Sorlí, al seu partit, ací a València, hi ha gent molt acabada que es nega a deixar anar la cadira. D’exemples n’hi ha a “pataes”. Gent que vaga d’una institució a una altra sense destacar i sense fer una política renovada, d’acord amb els temps actuals.
    Jo sabia el que votava, no ens menyspree senyor Sorlí. Seran partits nous però no per això estan buits d’idees i de principis, tot el contrari. Al PSOE se li escapen els votants de l’esquerra, caldrà fer autocrítica i estudiar bé els motius. La gent està cremada, vol esquerra però que siga nova i que no camine entre ambigüitats.

  2. Lo que tiene que hacer el PSPV de Bétera es salir de ese pacto ruinoso al que metió al pueblo. Total para ignorarlo como lo ignoran al PSPV de Betera en el gobierno mejor una digna oposición o a desaparecer.

  3. Sobre el “pacte” de “el puño y la rosa” amb “la naranja mecánica”, quina reflexió hem de fer? perquè si en el poble i a nivell autònomic el seu partit està amb socis d’esquerres i per a Espanya pacta amb la dreta (en paraules de Pdr Snchz durant la campanya), algo no va massa bé. Igual caldria fer una reflexió dins el seu partit per a vore que vol ser, si és que vol ser algo.

  4. En el meu partit, com voste diu, no sols reflexionem, tambe participem activa i directament en eixes reflexions, i parlant de que caldria fer una reflexió, li expose una afirmació i una pregunta:
    Afirmació; ” El concepto derecha e izquierda es la vieja política la que utiliza la casta. Nuestra política es trasversal porque la ciudadanía también lo es, por ello vienen a nuestro partido socialistas y ex votantes del partido popular” ( P. Iglesias, fa algo mes d’un any).
    Pregunta: Perque la CUP, partit assambleari, socilalista, ecologista….vaja molt d’esquerres, recolza un govern format per l’esquerra republicana i la dreta catalana, (sense entrar en detalls d’eixa dreta catalana).
    Mire, snyor/a EMF , posats a reflexionar crec que deuriem de fer-ho tots, el puny i la rosa, la taronja mecanica, la ceba morada, la cooperativa d’idees e izquierda Unida, que per cert esta ja te experiència en governar amb els de la gavina blavosa, segur , senyor/a EMF que trobem llocs comuns.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment