El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig,

ha coincidit aquest dimecres amb els presidents de les diputacions de València, Alacant i Castelló en la necessitat d’unir esforços i treballar amb la màxima coordinació per a fer front a la situació generada per la pandèmia del *coronavirus.

Ximo Puig ha mantingut en el Palau de la Generalitat reunions per videoconferència amb els responsables de les corporacions provincials de València, Toni Gaspar, Alacant, Carlos Mazón, i Castelló, Josep Martí, per a abordar la crisi provocada per l’expansió de la malaltia *COVID-19.

El president ha destacat la importància de “treballar junts” de manera coordinada per a afrontar aquest escenari “amb la total col·laboració entre institucions” i ha valorat en aquest sentit la disposició dels responsables de les diputacions a posar tots els recursos al seu abast per a això.

Puig ha subratllat que l’objectiu principal que ha de guiar l’actuació de les administracions davant aquesta emergència és, més enllà de colors polítics, “la solució dels problemes als quals s’enfronta la ciutadania”.

En aquest sentit, el cap del Consell ha agraït la voluntat que li han traslladat els tres presidents de les diputacions de “sumar esforços” per a combatre l’avanç de la malaltia i establir mesures per a pal·liar les repercussions econòmiques d’aquesta pandèmia.

Agraïment a la donació de Peter *Lim de material sanitari

D’altra banda, el *president de la Generalitat, Ximo Puig, ha agraït la donació de material sanitari realitzada per l’empresari Peter *Lim, màxim accionista del València *CF, que ha sufragat la posada a la disposició de l’Administració autonòmica de 50.000 màscares FFP2 i de 300 termòmetres per a la seua distribució a personal de centres sanitaris i sociosanitaris de la Comunitat Valenciana.

Ximo Puig ha destacat aquesta “gran mostra de solidaritat” de *Lim cap a la Comunitat Valenciana “facilitant amb el seu gest altruista un equipament que, quan es reba, serà posat a la disposició del personal sanitari i sociosanitari valencià que lluita en primera línia contra la propagació del *coronavirus”.

La Sotssecretaria de Presidència de la Generalitat i el València *CF es coordinaran per a la recepció del material sanitari i per a la logística de la seua posada a la disposició de la xarxa assistencial sanitària i sociosanitària.

Nous casos de Coronavirus

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest dimecres per a actualitzar la informació sobre la incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana. Barceló ha confirmat 449 nous casos positius, que eleven a 2.616 el total de positius, dels quals 1.071 es troben ingressats a l’hospital i 198 d’ells en l’UCI.

Dels 449 nous casos positius, 40 es troben a la província de Castelló, 229 a la província d’Alacant i 180 en la de València.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 269 en la de Castelló (118 hospitalitzats, 23 d’ells en l’UCI), 858 a la província d’Alacant (348 hospitalitzats i 61 d’ells en l’UCI), i 1.487 a la província de València (605 hospitalitzats i 114 d’ells en l’UCI).

A més, hi ha 2 casos no assignats encara perquè s’està comprovant les seues dades. El nombre de professionals sanitaris que han donat positiu en total és de 485 (72 a la província de Castelló, 192 en la d’Alacant i 221 a la província de València).

D’altra banda, la consellera ha lamentat el fet que s’hagen produït fins al moment un total de 143 defuncions en la Comunitat Valenciana (28 des de l’actualització del dimarts): 11 a la província de Castelló, 61 en la de València i 71 en la d’Alacant.

Al mateix temps, ha anunciat que, fins a les 20 hores del dimarts, s’han donat un total de 44 altes: 2 a la província de Castelló, 14 en la d’Alacant i 28 a la província de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 8.543. A més, en el número 900 s’han atés més de 42.000 crides des de la seua posada en marxa i el ‘*autotest’ habilitat en la pàgina web de la Conselleria ha rebut més de 2 milions d’entrades.

Fins al moment, un total de 1.870 professionals sanitaris s’han inscrit en la borsa de treball habilitada per la Conselleria de Sanitat perquè mèdics, metgesses i infermeres *jubilidados fins als 70 anys i metges i metgesses que encara no tenen especialitat puguen ajudar a combatre el *coronavirus.

La consellera ha actualitzat també la situació de les residències de majors de la Comunitat Valenciana. S’han detectat casos positius en 45 centres (6 a la província de Castelló, 11 a la província d’Alacant, 28 a la província de València):

· Residents que han donat positiu: 181 (13 a la província Castelló, 56 a l’Alacant i 112 a la província València)

· Personal treballador que ha donat positiu: 66 (8 a la província Castelló, 12 a l’Alacant i 46 a la província de València)

· Personal treballador en quarantena: 326 (38 a la província Castelló, 94 en la d’Alacant i 194 a la província de València)

·Residents morts: 41 (1 a la província de Castelló, 29 en la d’Alacant i 11 a la província València).

Per altra banda, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha realitzat un contingut audiovisual dirigit a la ciutadania per a traslladar un missatge d’ànim en aquests difícils moments en els quals la col·laboració de totes i tots és imprescindible per a guanyar la batalla per la salut.

L’aplaudiment que, cada dia, protagonitza la ciutadania per a reconéixer de cor la professionalitat, l’esforç i la solidaritat de les i els professionals de la sanitat, de les forces de seguretat de l’Estat, del sector del transport i de les botigues i superfícies comercials d’alimentació és l’aplaudiment al qual se suma la Conselleria i que fa extensiu a tota la població amb el lema ‘Gràcies per no baixar els braços. X Tu i X Mi. #*EstoPasará.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia