El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha mantingut aquest dilluns una reunió per videoconferència amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló. L’objectiu d’aquesta reunió ha sigut fixar la posició de la Comunitat Valenciana en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut d’aquesta vesprada.  L’objectiu d’aquesta trobada és establir les capacitats estratègiques que hauran de ser capaces d’atendre els sistemes sanitaris de les comunitats autònomes per a afrontar la desescalada davant la pandèmia de COVID-19.

D’altra banda, Puig ha assenyalat que el Consell treballarà en el disseny de mesures perquè la ciutadania puga accedir aquest estiu a les platges amb les adequades condicions de seguretat, una possibilitat que es contempla com a “real”.

Puig ha avançat en aquest sentit que ha convocat una reunió amb els departaments implicats en la seguretat, el territori i el turisme per a elaborar unes normes que contemplaran els diferents escenaris possibles.

El responsable del Consell ha subratllat que el Govern obrirà aquest dimarts una etapa de transició a la normalitat, en el qual la Generalitat aposta per introduir la singularitat de les accions en la Comunitat Valenciana.

“La possibilitat que a l’estiu les valencianes i valencians i la resta de visitants puguen anar a les platges es contempla com a real”, ha assenyalat Puig, que ha agregat: “Treballarem conjuntament amb el Govern en unes normes bàsiques de comportament en la nova normalitat”.

“La nostra voluntat és que les platges puguen ser accessibles aquest estiu i, per a això, hem de tindre totes les mesures necessàries per a garantir la seguretat”, ha subratllat el president. “No es pot deixar passar aquest estiu; creiem que sí que pot haver-hi un ús adequat del dret a anar a la platja”, ha agregat.

“Platges, sí, però amb seguretat”, ha indicat Puig, que ha precisat en aquest sentit que es contemplarà tant l’actual escenari de corresponsabilitat de la ciutadania amb les institucions, que permeta avançar de manera òptima, com un escenari més complicat, que faça necessari tindre previstes totes les prevencions.

Dades actualitzades sobre els casos de Covid-19

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha actualitzat la informació sobre la incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana. S’han donat un total de 6.317 altes (74 des de l’actualització d’aquest diumenge): 777 a la província de Castelló, 2.391 en la d’Alacant i 3.149 a la província de València.

Des de dilluns passat, s’ha donat un total de 1.688 altes, la qual cosa suposa un increment del 36,5%. A més, el nombre de persones que han superat ja la malaltia en la Comunitat Valenciana representa més del 55% del total de casos positius.

D’altra banda, s’han detectat 40 nous casos positius, la mateixa xifra que es registrava el 14 de març i la més baixa des del dia 17 de març, que eleven a 11.412 el total de casos positius, dels quals es troben actius en aquests moments 3.901, la qual cosa representa al voltant del 34% del total de positius des de l’inici de la pandèmia.

Del total, 763 es troben ingressats a l’hospital i 149 d’ells en l’UCI. En els últims 7 dies, els ingressos en UCI s’han reduït un quasi un 32% i els ingressos hospitalaris prop del 27%. A més, és el dia en què s’han produït menys ingressos als hospitals per coronavirus: 18.

Dels 40 nous casos positius, 5 es troben a la província de Castelló, 11 en la d’Alacant i 24 en la de València.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 1.596 a la província de Castelló, actius 641 (94 hospitalitzats, 15 d’ells en l’UCI), 3.834 a la província d’Alacant, actius 1.009 (185 hospitalitzats i 60 d’ells en l’UCI), i 5.982 a la província de València, actius 2.251 (484 hospitalitzats i 74 d’ells en l’UCI).

Fins a l’actualitat s’han produït un total de 1.194 defuncions en la Comunitat Valenciana: 178 a la província de Castelló, 434 a l’Alacant i 582 en la de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 100.060 (80.984 a través de *PCR i 19.076 a través de test ràpids).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia